Paul: “vrijwel zeker” geen onafhankelijke kandidaat

Ron PaulIn een interview met de zender CBS zei Ron Paul dat hij, mocht de Republikeinse nominatie naar een ander gaan, geen gooi naar het presidentschap zal doen. De Republikein ontzenuwt hiermee geruchten die zinspelen op een onafhankelijke gooi naar het Witte Huis, al sluit hij het niet helemaal uit.

In 1988 deed hij al eens een verre gooi naar het Witte Huis, toen als leider van de Liberale partij. Toch heeft hij "geen plannen" om dit nog eens te doen, mocht hij de Republikeinse nominatie niet in de wacht slepen.

"Ik zie dat echt, echt niet gebeuren", zei Paul in het interview. Maar op de vraag of hij het zeker wist antwoordde hij: "Nou ja, zo zeker als ik het nu kan weten". Met andere woorden: de deur blijft op een kier.

Zoals hij al eerder aangaf zei hij ook nu weer dat het niet zeker is dat hij de Republikeinse presidentskandidaat ook steunt: "Als diegene liberale standpunten heeft, de Patriot Act afwijst en de troepen uit Irak terug wil halen, dan zal ik erover nadenken." De kans hierop is erg klein, toch zal hij een Democratische kandidaat ook niet steunen.

Ik vind in ieder geval dat Paul gelijk heeft om niets uit te sluiten. Ook voor het steunen van een andere Republikein is het veel te vroeg. Zoiets vraag je aan een verliezer, en niet aan iemand die nog volop aan de race mee doet.

Lees ook:Daar is Ron Paul weer…
Lees ook:Romney en McCain clashen in debat
Lees ook:Forse kritiek na uitlachen Paul
Lees ook:Peiling: Romney verslaat Obama
Lees ook:Doet Ron Paul het opnieuw?

Eén reactie op “Paul: “vrijwel zeker” geen onafhankelijke kandidaat

  1. Dennis

    Hij moet dat ook niet doen, als je voor de nominatie van een partij gaat moet je je neerleggen bij je ‘verlies’, mocht dit gebeuren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.