Romney ontslaat illegale klusjesmannen

Mitt RomneyNa alle hevige kritiek op z'n "sanctuary mansion", zoals Rudy Giuliani het in het debat noemde, heeft Mitt Romney al zijn klusjesmannen ontslagen. Volgens de Republikein is het bedrijf dat hij inhuurde de belofte niet nagekomen om alle illegalen van de loonlijst te schrappen.

Een dergelijke maatregel van Romney kon ook eigenlijk niet uitblijven na het CNN/YouTube-debat van vorige week. Hierin beschuldigde hij Giuliani ervan van New York een toevluchtsoord voor illegalen te hebben gemaakt, de voormalige burgemeester zou "te soft" zijn.

Giuliani viel op zijn beurt Romney aan door te stellen dat hij zelfs z'n huis als toevluchtsoord gebruikte, er werkten immers illegalen. Volgens Romney kon hij hier echter niks aan doen omdat het bedrijf dat hij inhuurde hiervoor verantwoordelijk zou zijn.

Inmiddels heeft hij het bedrijf, dat volgens een persbericht "al een aantal keer gewaarschuwd was", verzocht geen werkzaamheden meer aan zijn huis te verrichten.

Het is voor de Republikein nu te hopen dat het immigratievraagstuk, dat een belangrijke plaats in zijn campagne inneemt, zich niet tegen hem gaat keren. Met het ontslag van het klusjesbedrijf is namelijk een ding zeker: er werkten illegalen in het huis van Romney.

Bekijk hier nogmaals het fragment uit het debat van vorige week:

Lees ook:Republikeinen clashen in YouTube-debat
Lees ook:Republikeinen nemen Giuliani onder vuur
Lees ook:Immigratie, wie is het strengst?
Lees ook:Giuliani herpakt zich in nieuwe peiling
Lees ook:Romney: Giuliani zorgt voor toestroom illegalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.