Ook de Gouverneurs laten de dollars rollen

DollarsNiet alleen de kandidaten voor het Witte Huis halen bakken met geld op, ook de mogelijke Gouverneurs lopen zich aardig warm. In maar liefst elf staten zijn er in 2008 verkiezingen voor het gouverneurschap, en ook deze kandidaten hebben de dollars hard nodig. Het zijn de Republikeinen die het meest ophalen.

Voor een president, Democraat of Republikein, is het altijd handig om zoveel mogelijk Gouverneurs te hebben die je goedwillend zijn. Het kan zomaar gebeuren dat je ze nog eens hard nodig hebt. Vooral bij presidentsverkiezingen kunnen Gouverneurs die jou steunen helpen bij rally's en andere manieren van campagne voeren. Ook wil je geen opstandige Gouverneurs die moeilijk gaan doen bij allerlei federale maatregelen.

Momenteel tellen de Verenigde Staten maar liefst 29 Democratische en 21 Republikeinse Gouverneurs. Beiden partijen willen hun aandeel natuurlijk vergrootten.

De Republikeinse vereniging voor Gouverneurs heeft momenteel – verassend – het meeste geld opgehaald: 12 miljoen. De verwachting is echter dan men op meer dan 20 miljoen uitkomt.

Bij hun Democratische tegenhangers staat de teller op dit moment op 6 miljoen, al hopen zei dit bedrag nog te verdubbellen.

Beide partijen krijgen het meeste geld gestort uit de oorlogskas van de farmaceutische industrie, bedrijven als Merck en AstraZeneca PLC hebben al tienduizenden dollars gestord.

Lees ook:Democraten en Republikeinen aan elkaar gewaagd
Lees ook:Democraten overspoelen Republikeinen met dollars
Lees ook:Republikeinen ‘big spenders’
Lees ook:Republikeinen komen geld tekort
Lees ook:Campagnes voor congresverkiezingen breken record

Eén reactie op “Ook de Gouverneurs laten de dollars rollen

  1. Ron

    Dat valt mij nog mee dat de Republikeinen meer geld ophalen dan de Democraten. Je zou toch zeggen dat het ook hier andersom was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.