McCain werkt alvast richting November

John McCain en Mitt RomneyTerwijl de strijd tussen Hillary Clinton en Barack Obama nog lang niet is beslist, kan John McCain zich nu al richten op de uiteindelijke verkiezingen in November. Zelfs Mitt Romney, tot nu toe z'n grootste rivaal, heeft zich achter de kandidatuur van McCain geschaard.

Hoewel Mike Huckabee nog veel conservatieve kiezers bij McCain weg weet te houden, zal dit niet genoeg zijn om zijn nominatie nog tegen te houden.

Het enige probleem voor McCain is dat hij voorlopig nog op twee borden tegelijk moet schaken, hij weet immers nog niet wie van de twee Democraten uiteindelijk zijn tegenstander wordt. Dat is lastig, aangezien zowel Clinton als Obama hun pijlen nu al richten op McCain, dat is lastig vechten. Daar komt nog bij dat die spannende strijd veel in het nieuws komt, en de Republikeinen -  nu de race daar al beslis is – veel minder.

Maar de Democratische tweestrijd kan ook een zege zijn voor McCain, zijn kansen op een plek in het Witte Huis worden alsmaar groter als Clinton en Obama het nog een paar maanden tegen elkaar opnemen.

Toch denk ik dat McCain zich toch zorgen moet maken. Niet alleen krijgen de beide Democraten de komende weken – of maanden – veel meer aandacht, hij kan zich ook niet richten op een specifieke tegenstander. 

Uiteindelijk zal hij zich dus, als hij wil willen, moeten profileren als de persoon die Amerika kan verenigen. En vooral, een persoon die bekend is bij de Amerikanen. Alleen op die manier kan hij zich voorbereiden op de uiteindelijke kandidatuur, hoe laat ook, van Clinton of Obama.

Lees ook:PeilingProfiel Hillary Clinton
Lees ook:Obama wint van McCain, Hillary niet
Lees ook:Hoe nu verder?
Lees ook:Obama en McCain aan kop richting Super Tuesday
Lees ook:McCain kruipt gestaag omhoog in peilingen

Eén reactie op “McCain werkt alvast richting November

  1. Don Klerkx

    Leuk toch? Zowel Clinton als Obama richten nu ook al hun pijlen op McCain en Howard Dean ( voorzitter van de Democratische Partij) doet dat via mailings.
    Wat dat betreft kan de strijd tussen Hillary en Barack niet lang genoeg duren; en dat kan nog wel even vooruit.
    Met New Mexico in de pocket, en Ohio, Texas en Pennsylvania in het vooruitzicht is er voor Hillary ook weer HOPE.
    Dus,….. het blijft spannend en fascinerend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.