Pennsylvania laat krappe cijfers zien

PennsylvaniaOm haarzelf terug in de race te brengen heeft Hillary Clinton een ruime overwinning nodig in Pennsylvania. De kans hierop wordt echter steeds kleiner, in alle peilingen is haar voorsprong flink aan het slinken. Volgens de laatste polls kan Barack Obama zelfs misschien wel rekenen op een overwinning.

Wie had dat gedacht, nog maar een paar weken terug. Met enorme cijfers kon Hillary Pennsylvania gaan winnen, en hiermee laten zien dat ze nog alle recht heeft om in de race te blijven.

Natuurlijk kan dit nog steeds, maar de kans hierop wordt wel alsmaar kleiner. Had ze twee weken terug nog een voorsprong van bijna 15% in de meeste polls, inmiddels is dit slechts 5%.

Volgens het gemmiddelde van de laatste onderzoeken kan Hillary op ongeveer 48% van de Democratische stemmen rekenen, Obama zou zo'n 43% krijgen. Een aantal polls die gisteren werden vrijgegeven laten zelfs een nipte voorsprong van Obama zien, maar zover is het – gelukkig voor Hillary – nog niet.

Het feit dat Obama opnieuw veel meer geld dan haar inzamelde is nog slechter nieuws. In een grote staat als Pennsylvania is 't nodig om veel commercials in te kopen, iets dat haar tegenstander nu in veel grotere getale kan doen.

De race is nog lang niet verloren, al is het maar omdat er zelfs nog een debat zal plaatsvinden, maar dat Hillary het voor de zoveelste keer moeilijk gaat krijgen is wel duidelijk.

Mocht ze verliezen, of zelfs nipt winnen, dan zal de roep om haar campagne te stoppen alleen nog maar groter worden. En dat is iets waar de Clintons helemaal niet op zitten te wachten.

Lees ook:De laatste cijfers uit het verkiezingsfront…
Lees ook:Obama’s voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen
Lees ook:Hillary geniet grote voorsprong in Pennsylvania
Lees ook:Democraten worden zenuwachtig; Pennsylvania slipt weg
Lees ook:Clinton wint Pennsylvania, en de race gaat door

4 reacties op “Pennsylvania laat krappe cijfers zien

  1. Joris

    Het debat zal de beslissing opleveren. Als er een onder de tafel gesproken wordt, is het over en uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Dat zag je in Texas en Ohio ook, dat ze dichter bij elkaar kwamen naarmate de verkiezingen dicherbij kwamen. Is ook wel zo leuk voor de media ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. CIAcia

    CIA

    “Boris Korczak was a CIA Agent in the 1970′s. He was a double agent infiltrated the KGB for the United States. He was exposed by an American official, had to flee for his life yet the CIA turned it’s back on him refusing him any help. Their hope was that the KGB would kill him.”

    Boris Korczak Ex Double Agent

    http://www.boriskorczak.com

      /   Beantwoorden  / 
  4. Annoncesgratuites

    Annonces gratuites

    “Retrouvez sur ce site les petites annonces gratuites animaux, les annonces gratuites auto et annonces moto. PasseTonAnnonce c’est aussi des milliers de petites annonces immobilier pour trouver un appartement a louer facilement ! Toutes ces annonces gratuites sont publiées imméditament parmis des milliers de petites annonces gratuites classées. ”

    Petites Annonces gratuites, Petites annonces

    http://www.topdil.fr

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.