Kritiek op Obama’s pleidooi voor meer talenkennis

Barack ObamaVolgens de Democraat moeten Amerikanen ook "Spaans", of in ieder geval een andere tweede taal leren. Hoewel hij er direct bij zei dat Latino's ook Engels onder de knie moesten krijgen, stuitte zijn uitspraak op kritiek van veel commentatoren. Want Engels is immers de voertaal in de VS.

Bovendien zou zijn uitspraak, dat Amerikanen hun kinderen ook de Spaanse taal moeten leren, immigranten niet stimuleren om zo snel mogelijk Engels te spreken.

Barack Obama voegde eraan toe zich te "schamen" omdat hij zelf slechts een taal spreekt. Hiermee haalde hij zich de woede van veel rechtse commentatoren op de hals. Volgens hen is Engels simpelweg de voertaal in de VS, daar hoeft niemand zich voor te schamen.

In een reactie daarop zei de Democraat dat dit een voorbeeld is van hoe de politiek soms werkt, dat je aangevallen wordt wanneer je de "waarheid" spreekt. "We moeten willen dat onze kids meer kennis op doen, daar is helemaal niets mis mee", aldus de Democraat.

Lees ook:Nederlandse woede om generaal landt in VS
Lees ook:Utah volgt Arizona met immigratiewet
Lees ook:Democraten debatteren voor Latino’s
Lees ook:Palin slaat terug richting president Obama
Lees ook:CIA had schutter in beeld, maar deed niets

Eén reactie op “Kritiek op Obama’s pleidooi voor meer talenkennis

  1. Don Klerkx

    Iedere uitspraak van een kandidaat wordt gewogen, en waar mogelijk veroordeeld-bespottelijk gemaakt; maar Obma heeft wel gelijk, want wat is er mis om op z’n minst kennis te hebben van een andere taal.
    Typisch voorbeeld van Amerikaanse eigendunk; tenslotte spreekt iedereen Engels, dus waarom zouden wij een andere taal leren?
    Maar hoeveel Hispanics waren er ook alweer in de VS ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.