Sportmagnaten passeren Obama voor McCain

John McCainIn deze sportzomer blijkt maar weer dat er in deze bedrijfstak erg veel dollars te halen vallen. Toch is het, in vergelijking met andere geldmachines, een erg Republikeins bolwerk. Zo heeft John McCain hier ongeveer vijf keer zoveel geld opgehaald dan Barack Obama, dat is nog eens een prestatie.

De Republikein wist maar liefst 3,2 miljoen bij elkaar te schrapen in deze branche, Obama kwam niet verder dan een schamele 615.000 dollar.

Chicago CubsVooral de Chicago Cubs, uit de thuisstad van Obama, zien zijn tegenstander uiteindelijk liever in het Witte Huis.

Sam Zell, eigenaar van de club uit Chicago, gaf 22.000 dollar aan de Republikein via allerlei verenigingen. Voor Obama wist hij toch nog zo'n 2,300 vrij te maken; een troostprijs.

Jerry Reinsdorf, eigenaar van de Chicago Bulls en de Chicago White Socks, pakte het diplomatieker aan; hij gaf aan de beide kandidaten 2,300 dollar.

Maar goed, de sportwereld is in dit geval een uitzondering. In vrijwel alle andere sectoren haalt Obama vele malen meer op dan McCain. Echt zorgen hoeft de Democraat zich dus niet te maken.

Lees ook:De LA Lakers bezoeken het Witte Huis
Lees ook:Waar blijven de medische documenten van McCain?
Lees ook:Obama haalt opnieuw meer dollars op dan McCain
Lees ook:President Obama reist toch af naar Kopenhagen
Lees ook:Palin probeert het opnieuw bij CBS News

2 reacties op “Sportmagnaten passeren Obama voor McCain

  1. John

    Weet iemand hoe ik Amerikaanse zenders (CBS, FOX, NBC) kan bekijken in Nederland? Wellicht via ‘n livestream ofzo?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Meaux

    Vind je het gek? Obama wil de taxcuts, die Bush heeft ingevoerd, voor de rijkste amerikanen ongedaan maken. Dan is het niet zo gek dat al die rijke ‘footballers’ liever de Republikein steunen (die de taxcuts permanent wil maken)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.