De Republikeinse Conventie; het complete schema

Rudy GiulianiHet is een komen en gaan van belangrijke sprekers als we het schema bekijken. Opvallend is de naam van Rudy Giuliani, die op dag twee zijn toespraak op "prime time" mag houden. In de strijd om de onafhankelijke kiezer wordt ook de Democraat Joe Lieberman ingezet. Zie hier het complete schema.

Op de eerste dag al verschijnt de Democratische Senator Lieberman, die in 2000 nog de Vice-Presidentskandidaat van Al Gore was, op 't podium. Ook zal de huidige VP, Dick Cheney, spreken.

De Familie BushOok zal op die eerste dag van Oktober "Governator" Arnold Schwarzenegger in "prime time" de zaal toespreken.

Die avond zullen ook president Bush en zijn vrouw Laura hun speech voor de Republikeinse partijleden houden.

De tweede avond staan Tom Ridge, Fred Thompson, Mike Huckabee en Rudy Giuliani op het programma. Die zullen dus waarschijnlijk niet als Vice-Presidentskandiaat uitkomen.

Op dag drie van de Conventie zal zoals gewoonlijk de "running mate" zijn speech houden, vandaar dat het alvast handig is te kijken naar de lijst van die dag, al kan die nog aangepast worden.

In ieder geval staan Mitt Romney en Carly Fiorina op het schema, maar niet in de avonduren. Wel "prime time" staan Cindy McCain en Bobby Jindal, die laatste zal na de VP's toespraak spreken.

John McCainOp de laatste dag staan twee mogelijke VP's op het schema, die kunnen we dus van de lijst met mogelijke VP's afhalen. Dit zijn Tim Pawlenty en Charlie Christ.

Ook zal dan John McCain zelf aan bod komen wanneer hij de nominatie officeel accepteert.

Het voordeel van de Republikeinse Conventie is dat deze meteen na de Democratische wordt gehouden. Ze kunnen dus langer genieten van hun neergezette resultaat, en de positieve media-aandacht die daarmee gepaard gaat.

Het nadeel is dat ze de Democraten moeten zien te overtreffen, dat kan nog weleens lastig worden; gezien Barack Obama zijn speech zal geven voor zo'n 80.000 aanhangers.

Overigens wijst de campagne van McCain erop dat het scheme nog gewijzigd kan worden, mocht een van de sprekers worden gevraagd als VP.

In 2004 was John McCain zelf nog een van de gastsprekers, waarna George W. Bush zelf de nominatie in ontvangst nam;

Lees ook:Obama wil het net even iets groter…
Lees ook:Aardverschuivingen in schema voorverkiezingen
Lees ook:Democratische conventie begint vorm te krijgen
Lees ook:Amerikaanse tv-stations duurder uit door Obama’s speech
Lees ook:Clinton: doorgaan tot de conventie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.