Democraten maken zich op voor partijconventie

Pepsi CenterVannacht gaat het in het Pepsi Center in Denver gebeuren; de Democratische conventie. Alle Amerikaanse tv-stations, blogs en kranten hebben zich in het stadion verzameld om alles van dichtbij mee te maken. Voor de Nederlandse kijkers; CNN doet vannacht ook live verslag van het spektakel. Hoogepunt is de speech van Michelle Obama.

Het Pepsi Center is volledig omgebouwd tot conventiehal, en wat er ook gebeuren zal; het ziet er in ieder geval schitterend uit;

Vannacht zullen er in het kader van het thema "One Nation" een flink aantal partijprominenten hun opwachting maken.

Zo zullen Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, en Jesse Jackson spreken. Ook Michelle Obama's broer Jerry Kellman en Barack Obama's zus Maya Soetero-Ng staan op de lijst. Ook John Hickenlooper, de burgemeester van Denver, zal spreken.

DNCHet hoogtepunt van de avond zal de toespraak van Michelle Obama zijn, waarin ze de jeugd van haar man uit de doeken zal doen.

De Amerikanen moeten Obama simpelweg beter leren kennen.

Ook zal er een "tribute" voor Senator Edward Kennedy plaatsvinden, hoe dit precies zal gebeuren is nog onduidelijk. Volgens verschillende journalisten zal de Democraat wellicht zelf nog spreken, maar daar is verder – nog – niets over bekend.

Barack Obama en Hillary ClintonVolgens CBS News heeft Hillary Clinton, die dinsdagnacht haar toespraak zal houden, een plan om al haar gedelegeerden naar Obama over te laten stappen tijdens de conventie.

Vlak ervoor heeft ze, overigens in een andere zaal, een grote bijeenkomst georganiseerd.

Hier zal ze volgens haar woordvoerder voor het eerst de kans krijgen haar gedelegeerden "persoonlijk te ontmoeten". Volgens journalisten zal ze haar supporters echter overhalen om hun stem op Obama uit te brengen, als teken van eensgezindheid.

We gaan het in ieder geval allemaal meemaken. Voor degene die niet tot laat in de nacht opblijven verschijnt op deze blog iedere ochtend al het laatste nieuws, verslagen en video's van de conventie.

Lees ook:Obama wil het net even iets groter…
Lees ook:Michelle Obama: stop met twijfelen, start met dromen
Lees ook:Laatste avond van Conventie opnieuw historisch
Lees ook:Democratische conventie begint vorm te krijgen
Lees ook:De race loopt ten einde, eindelijk…

2 reacties op “Democraten maken zich op voor partijconventie

  1. Abdel

    Hee Raymond,

    niet dat ik je mis, maar wanneer ben je er weer?

    Ciao!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    Wow dat ziet er mooi uit!

    Maja de Republikeinen kunnen er ook wat van, en die zijn de week erna aan de beurt :p

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.