Republikeinen halen keihard uit naar Obama

Sarah PalinHoewel de conventie zeer laat op gang kwam door de orkanen Gustav en "Sarah", hebben de Republikeinen dit de afgelopen nacht meer dan goed gemaakt. Behalve Sarah Palin zelf, waren ook Mitt Romney, Rudy Giuliani en Mike Huckabee aanwezig om opnieuw duidelijk te maken dat Obama een risico is.

Hoewel de media zich de afgelopen dagen voornamelijk op een reeks 'schandalen' hadden gestort rondom Palin, trokken de Republikeinen zich daar niets van aan.

Toen Palin het podium betrad werd ze dan ook ontvangen met luid gejuich van de aanwezige supporters;

Ze haalde in haar speech keihard uit naar Barack Obama. Volgens de "running mate" was haar gouverneurschap van Alaska goed voor een flinke duit aan ervaring. Het gaf haar namelijk "verantwoordelijkheid", iets dat Obama volgens Palin nooit heeft gehad.

Ook Mitt Romney, tot vorige week nog in de race voor een plaats als VP, haalde keihard uit;

Zijn booschap: Obama is een "liberal", iets dat in een groot deel van de VS als een scheldwoord wordt gezien.

Romney zei terecht "veel ervaring" met dit soort linkse politici gehad te hebben, hij was immers jarenlang gouverneur van de linkse staat Massachussetts.

Rudy Giuliani zou aanvankelijk dinsdag al spreken, maar dit werd naar vandaag uitgesteld vanwege de orkaan Gustav;

De voormalige burgemeester van New York, die overigens net als zijn collega's Romney en Huckabee als opwarmertje fungeerde voor Palin, zei in haar "een van de meest succesvolle gouverneurs van Amerika" te zien.

En dan was het nog niet voorbij, Huckabee opende met zijn speech de aanval op Obama;

Volgens de voormalige presidentskandidaat bericht de Amerikaanse media oneerlijk over de presidentsverkiezingen, zo zouden de meeste een grote voorkeur voor de Democraten hebben.

De berichtgeving was volgens de Republikein dan ook "slijmeriger dan een kostuumverandering bij een concert van Madonna".

Hiermee is de Republikeinse achterban in ieder geval klaargestoomd voor het hoogtepunt van de conventie, de speech van McCain. Alle tv-stations zullen het vanavond live uitzenden.

Lees ook:Bristol Palin doet mee aan DWTS
Lees ook:Peiling: Romney wint van president Obama
Lees ook:Sarah Palin is een blijvertje
Lees ook:Palin slaat terug richting president Obama
Lees ook:Peiling: Palin ziet Witte Huis vervagen

9 reacties op “Republikeinen halen keihard uit naar Obama

  1. Don Klerkx

    De republikeine staan van oudsher al bekend ‘dirty politics’ niet te schuwen en dit zal waarschijnlijk de komende weken alleen maar toenemen.
    Maar ik hoor ze niet over de toenemende werkloosheid, de bankencrisis, de afnemende economie, het verminderde vertrouwen in de USA en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
    Natuurlijk is Obama ook niet “Hosannah-makend” maar hij biedt in ieder geval een perspectief; een perspectief dat ik bij de Republikeinen node mis.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

    @Don, de dirt over Palin afgelopen week heb je zeker gemist?

    Overigens een typisch stukje dit; Obama is lief, roze wolk, etc. Republikeins is ‘keihard’. Wat een onzin, leer eens wat objectiever te kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Don Klerkx

    Dit vraagt om een antwoord, alhoewel ik niet gwend ben om dat te doen; ooit “The Selling of a President” gelezen? En zo kan ik nog talloze voorbeelden noemen, uit heden en verleden.
    Natuurlijk is Obama niet zaligmakend; en ongetwijfeld zullen er nog ‘kwesties ‘naar boven komen, maar hij geeft wel H O P E .
    En inderdaad, als ik Amerikaan zou zijn, was ik een Democraat (ben ik hier ook trouwens);maar ben wel objectief.
    Ook ik keur af wat over Palin geschreven is – dochter en zwagers hebben niets met de inhoud van een mens te maken, laat dat duidelijk zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Meaux

    Ik moet me toch aansluiten bij Don.

    Het is algemeen bekend dat de republikeinen vaker dirty politics gebruiken. Kijk alleen maar naar de statistieken. 50% van McCains spotjes gaan over Obama (ipv over echte problemen), terwijl slechts 10% van Obama’s spotjes over McCain gaat. Wil wel wat zeggen, niet?

    Daarnaast is de republikeinse conventie ook een bevestiging. Iedere republikeinse politicus die die er spreekt zegt obama onervaren is blablablaouwekoekblablabla.

    Logisch ook, als jouw plannen niet stand houden tegenover de plannen van je tegenstander, moet je geen plannen meer bekendmaken, maar alleen die van je tegenstander aanvallen. That’s the republican way of campaigning..

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mark

    1. Obama IS onervaren, geeft hij HOPE? Welke?
    2. Obama heeft in zijn speech de eerste 10 minuten alleen afgegeven op McCain en Bush
    3. McCain begint aanzienlijk sympathieker
    4. De 10% en 50% van hierboven bevestigd mijn eerdere reactie
    5. Ken het boek niet;zie dat het over Nixon is; even opfrissen: we zitten inmiddels in 2008!
    6. De huidige campagne is overigens vriendelijk, heb nog niet veel dirt gezien, al begrijp ik dat afhankelijk van de kleur bril die je op hebt dit anders kan overkomen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Bliss

    Alle afgelopen maanden is Obama zeeeeer correct geweest en heeft zelfs zo lang niet op het gebitch uit het Republikeinenkamp gereageerd dat z’n mensen zelfs gingen zeggen: C’mon Obama, step up for yourself! En zelfs toen die ‘ie het nog niet..niet tegen Hillary nore McCain. Voorstanders van McCain zijn dat vergeten.
    Dat was voor mij Obama z’n kracht..ik dacht echt’dat is een Broeder waar ik graag mee ga praten, net als ik wordt ie niet snel boos. Is goed voor onze vijanden.
    McCain staat notabene bekend als mr. Heethoofd en moet er duidelijk moeite voor doen vriendelijk te zijn. Als je een beetje Psychologie hebt bestudeerd zie je dat zo.
    Wat gaat ‘ie doen? Ahmadjinedad bij z’n stropdas pakken?! Zou niet goed zijn voor de US..eerst de deur voor hun neus dichtdonderen en dan bij hun stropdas gepakt worden..makes no sense to me.

    Dus liev zijn: Obama 1 McCain 0

    Hebben we gisteren iets inhoudelijks gehoord: neen. Ja, zielige kiendjes, Pro-Life (lees: tegen abortus, echter Iraq/Iran platleggen en ervoor zorgen dat de straatarme tienermeisjes in de US hun pasgeboren baby weer in de dumpster kunnen flikkeren).

    Tussenstand: Obama-McCain 3-1 (look at me rhymin’)

    Maar echt afstotelijk in deze tijden: het gedweep met de Amerikaanse Allah. God. Daar maak ik geen woorden over vuil.
    Iran is de moslimfundi, Israel de JHWH-fundi. En prachtig, vrij Amerika gooit zich ‘verstandig’en ‘geciviliseerd’ op als Christenfundi?? Scares the heavens out of me.

    Voorlopige tussenstand: Obama – McCain 6-1

      /   Beantwoorden  / 
  7. Bliss

    Inderdaad, trouwe Don, H O P E is iets moois.

      /   Beantwoorden  / 
  8. rob

    Niet alleen geeft het youtube filmpje van Jon Stewart weer met welke discrepantie en hypocriete inslag er in Amerika politiek wordt bedreven, ook wordt er primair niet op de elementaire onderwerpen ingegaan iets wat haaks op onze Europese manier van politiek bedrijven staat.
    Een duidelijk verschil in speech tussen beiden presidentskandidaten is dat Obama het over Amerika na 11 september heeft met alle resultaten gerelateerd van nadien waar Mccain de angst blijft indoctrineren van 11 september.

    Wie niet bang is voor een potentieel nieuw conflict of spanningsboog kan gezien de speech van Mccain met een gerust hart op deze “Maverick” stemmen, voorts zal het republikeins beleid zonder veel mutaties worden voortgezet.
    Of Obama zijn enthousiasme kan omzetten in uitvoerbaar beleid is niet de test voor hem persoonlijk maar voor de mentaliteits verandering in Washington en Amerika als natie.

    Reacties uit het midden oosten, Afrika en Azië laten zien dat de fiducie in de kandidaten niet erg groot is ten aanzien van Amerikaans buitenlands beleid.

    Dat het spannend wordt is zeker en dat er nog twee maanden van modderworstelen aankomt is een feitelijk gegeven. Dat er nog drie debatten aankomen is leuk maar vuurwerk zullen we daar niet zien aangezien die door advocaten zijn dichtgespijkerd.

    “Yes we can…”

      /   Beantwoorden  / 
  9. CJ

    Hallo mensen, Ik heb al jullie stukjes tekst gelezen. Zelf ik heb ook het nodige gezien via CNN en uiterraad gelezen. Ik hoop dat er een nieuw tijd perk aan gaat breken in de States voor de Amerikaanse burgers. Want 8 jaar Bush heeft Amerika niet erg veel goeds opgeleverd? Afgezien van de krasse taal van Bush “We Want him Death or Alive” en de vossenjacht op Bin Laden die achteraf toch slimmer was dan Bush! En werd de inzet “War on Terror” begesteld op meneer Hussein moge Allah zijn ziel laten rusten, na zijn strop. Nee, Mensen. Ik hoop echt dat er geschiedenis geschreven gaat worden in November 2008. Dat Amerika zich klaar kan maken voor zijn eerste gekleurde President, zal ik Democratisch gesproken een goede keuze vinden. President Barack Obama klinkt beter dan President John “Maverick” Mccain. Onze Oorlog’s veteraan. De man leeft inderdaad Back In Time. Ik denk dat deze republikein inderdaad niet al te vies is van een oud potje “Dirty Politics” met zijn vrouwvriendelijke kruiwagentje Mevrouw Palin. Nee, Een frisse wind door Amerika…. Daar zullen wij Europeanen ook zeker baad bij hebben. Hopelijk wordt dan eindelijk de Klote Euro iets goedkoper. Ach ja…… “I Have A Dream…..”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.