Nieuwe “First Family” is de koffers aan het pakken

Barack, Sacha, Malia en Michelle ObamaMet de keuze voor een nieuwe president komt er ook een heel nieuw gezin in het Witte Huis te wonen. De familie Obama is ondertussen al de koffers aan het pakken, want eind januari mag men al verhuizen. Michelle Obama mag zich dan de eerste 'zwarte' First Lady noemen, en haar staat een zware taak te wachten.

Want, anders dan haar man, moet zij iemand opvolgen die uitermate populair was. Meer dan 80% van de Amerikanen zegt "tevreden" te zijn over Laura Bush, de vrouw van president Bush.

Dit is zeer hoog. Natuulijk ben je veel minder controversieel als First Lady, maar zowel Hillary Clinton als Nancy Reagan waren door allerlei zaken niet zo populair als Laura Bush.

Michelle, Sacha en Malia ObamaZelf zegt Michelle Obama zich vooral te willen focusen op hun twee dochters, Malia (10) en Sacha (7).

Toch zal ze zich ook proberen bezig te houden met rechten voor vrouwen, gepensioneerde millitairen en andere zaken die haar aan het hart liggen.

Verder is ze vooral een "belangrijke adviseur" voor haar man, Barack Obama heeft meerdere keren aangegeven dat Michelle's advies voor hem heel belangrijk is.

Terwijl haar man, de nieuwe "President-elect", druk bezig is z'n team samen te stellen voor in het Witte Huis, is Michelle vooral bezig met het zoeken van een nieuwe school voor Malia en Sacha.

Die maken zich daar zelf minder druk om, die wachten met spanning op hun puppy. Tijdens de lange campagne beloofden hun ouders dat ze een hond zouden krijgen, eenmaal in het Witte Huis;

Lees ook:Nationale kerstboom licht Witte Huis weer op
Lees ook:De ‘First Family’ geeft het goede voorbeeld
Lees ook:Ook het Witte Huis viert moederdag
Lees ook:Witte Huis komt in de kerstsfeer
Lees ook:Ook Michelle mengt zich in de strijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.