Hoe onafhankelijk zijn de presentatoren van CNBC?

De zakenzender – zegmaar de Amerikaanse RTL Z – lag vorige week zwaar onder vuur. Men zou iedere vorm van onafhankelijkheid hebben verloren. Met name na zware kritiek op Obama’s economische agenda, die volgens de zender een “oorlog tegen investeerders” is, werd CNBC zelf onder vuur genomen. Zelfs het Witte Huis bemoeide zich ermee.

Want is al die kritiek vanuit CNBC niet doorgestoken vanuit alle bedrijven – en investeerders – die de zender draaiende houden? Met andere woorden: kwamen al die opmerkingen wel van onafhankelijke journalisten?

Jim Cramer, een van CNBC’s kijkcijferkanonnen, werd zelfs door een woordvoerder van het Witte Huis als “ongeloofwaardig” bestempeld. Cramer noemde iedereen die zijn huis verloor door te zware maandlasten ”hypotheek-losers”. De presentator staat erom bekend regelmatig al scheldend en slaand door een uitzending heen te werken.

Maar goed, kritiek vanuit het Witte Huis is nog tot daar aan toe. Maar deze week mengde ook de Daily Show zich in de discussie rond CNBC. De makers van het satirische nieuwsprogramma maakte een compilatie van een weekje CNBC-uitzendingen zoals alleen de Daily Show dat kan:

Lees ook:Breaking News: celstraf voor Lindsey Lohan
Lees ook:Rumsfeld versus Stewart
Lees ook:Jon Stewart pakt Sarah Palin aan
Lees ook:Hulde voor Jan Jaap van der Wal
Lees ook:President Clinton over de tussentijdse verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.