Familie van overspelige gouverneur vertrekt

Gouverneur Mark Sanford verbaasde enkele maanden terug vriend en vijand nadat bekend werd dat hij een affaire had met een Argentijnse vriendin. De Republikein moest diep door het stof. Maar zijn ellende is nog niet voorbij: de vrouw en kinderen van Sanford hebben hem dit weekeinde verlaten.

Hierdoor woont Sanford, die voordat de affaire naar buiten kwam werd gezien als mogelijk Republikeins presidentskandidaat in 2012, alleen in zijn ambtswoning in North Carolina.

Zijn vrouw Jenny zegt in een persbericht dat zij en haar vier zoons het huis hebben verlaten om zich “voor te bereiden op het aankomende schooljaar.” Ze zegt vanuit hun huis daar – zo’n tweehonderd kilometer verwijderd van haar man – te blijven werken aan het “moeilijke herstel” van hun relatie.

De Amerikaanse media, snel als ze zijn, schroomden zich niet om het verhuisspektakel live op de beeldbuis te brengen. Onder de kop ‘Sanford Family Moves Out’ was te zien hoe de verhuisdozen werden ingeladen.

De affaire van de Republikein kwam eerder dit jaar naar buiten toen de gouverneur spoorloos was. Zijn medewerkers vertelde de pers dat hij zijn favoriete hobby aan het uitoefenen was: bergbeklimmen. Na een uitgebreide zoektocht bleek Sanford in Argentinië te zitten, bij zijn flirt.

Sanfords emotionele speech, tevens live uitgezonden op de Amerikaanse televisie, betekende vrijwel zeker het einde van zijn politieke carrière.

Lees ook:Jenny Sanford breekt met traditie
Lees ook:Gouverneur blijft bij Argentijnse geliefde
Lees ook:De gifbeker is nog niet leeg voor Edwards
Lees ook:Voormalige vlam van Bill stemt op Hillary
Lees ook:Verliest New York opnieuw een gouverneur?

0 reacties op “Familie van overspelige gouverneur vertrekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.