Amerika mist Oprah nu al

Hoewel ze pas in 2011 met haar talkshow stop is Oprah Winfreys aankondiging dat ze na 25 jaar de stekker uit haar programma zal trekken ingeslagen als een bom. Amerikaanse media stellen zich maar één vraag: wat moeten we zonder haar?

Waarschijnlijk hoeven ze die vraag niet te beantwoorden, gezien Winfrey zeker niet van de aardbodem verdwijnt. Zo blijft ze haar eigen magazine, boekenclub en tv-zender houden.

Toch is het stopzetten van The Oprah Winfrey Show een groot gemis voor de Amerikaanse televisie. Niemand haalde zulke enorme kijkcijfers als Oprah. Haar grootste concurrenten, dr. Phil en Ellen Degeneres, scoorden zo’n drie miljoen kijkers per dag. Oprah zeven miljoen.

Bovendien doet ze dat al 25 jaar lang, iets dat vrijwel geen enkel ander televisieprogramma heeft weten te realiseren.

Maar het belangrijkste: Amerika houdt van Oprah. Haar kijkers vertrouwen haar, leven met haar mee en komen in actie wanneer zij daarom vraagt. Of het nu is om kinderlokkers achter de tralies te krijgen of om massaal een boek te kopen: de invloed van Oprah is enorm.

En dus staan alle tv-zenders momenteel stil bij dit fenomeen dat Oprah heet. Hoe is dit zo gekomen? En: hoe is Oprah zo ver gekomen? Haar moeilijke jeugd, waarin ze verkracht werd en op 14-jarige leeftijd ongewenst zwanger raakte, geeft des te meer aan hoe hard ze heeft moeten werken om te komen waar ze nu is.

ABC News maakte hier een schitterende reportage over. Ook hier luidde de conclusie: Oprah is simpelweg onvervangbaar. Bekijk de reportage hier:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Oprah houdt kerstmis-special met president Obama
Lees ook:Oprah neemt afscheid; een jaar lang
Lees ook:De opvolger van Oprah: Ellen
Lees ook:Oprah krijgt uitgebreid kijkje in Witte Huis
Lees ook:Vuurdoop voor OWN

0 reacties op “Amerika mist Oprah nu al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.