Stimuleringspakket komt langzaam op gang

Van de 787 miljard dollar aan stimuleringsmaatregelen is pas 200 miljard uitgegeven. Dit blijkt uit cijfers van de regering.

Want in het kader van president Obama’s streven naar transparantie staan alle toegewezen miljarden op een speciale website van het Witte Huis. Op de site is precies te zien hoeveel miljard van de Recovery Act aan welke projecten is toegewezen.

Het Witte Huis maakte gisteren bekend dat de Amerikaanse economie maandelijks 100.000 banen erbij krijgt. Volgens de regering komt dit door de stimuleringsmaatregelen die president Obama bij zijn aantreden in werking zette.

Maar het overgrote deel is dus nog niet eens toegewezen, laat staan uitgegeven. Veel staten klagen dan ook over het trage proces waarmee dit gebeurd. Het Witte Huis verdedigt het beleid door te stellen dat de toewijzingen nauwkeurig uitgezocht en goedgekeurd moeten worden.

Van het geld dat inmiddels is toegewezen profiteren vooral grote staten als Californië (21 miljard), New York (12 miljard) en Texas (12 miljard). Maar deze staten tellen dan ook veel inwoners.

Kleinere staten moeten het met minder stimuleringsprojecten doen. Zo ontving Wyoming tot nu toe ‘slechts’ 500.000 dollar.

Lees ook:Witte Huis: maandelijks 100.000 banen erbij
Lees ook:Wall Street strooide met geld in het Congres
Lees ook:President Obama benadrukt zijn successen
Lees ook:Wapendeals nemen af door recessie
Lees ook:President Obama: stimuleringsmaatregelen werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.