President Obama legt de basis voor zijn herverkiezing

Ja, u leest het goed: de president neemt geen enkel risico en is inmiddels begonnen met het plannen van zijn herverkiezingscampagne. In het Witte huis wordt momenteel de basis gelegd voor een herhaling van de succesvolle campagne van 2008.

Hoewel het lijkt alsof de president hiermee voorbarig handelt valt dat – opmerkelijk genoeg – wel mee. Een succesvolle campagne voer je immers niet zomaar.

Bovendien zijn de mogelijke Republikeinse tegenstanders van president Obama ook al druk in de weer met de voorbereidingen voor hun gooi naar het Witte Huis. Zo zitten de oud-gouverneurs Sarah Palin en Mitt Romney beiden op een oorlogskas. Ook hebben ze al tientallen adviseurs en strategen aangetrokken voor hun presidentscampagne.

Volgens het Witte Huis zijn de gesprekken over president Obama’s herverkiezing nog “in het beginstadium”. Er zou enkel gesproken zijn over wie welke posities gaat bekleden, gezien enkele strategen uit de campagne van 2008 inmiddels hoge functies in de regering hebben.

Voor wie het niet weet: de presidentsverkiezingen vinden plaats in november 2012. Inderdaad; dat duurt dus nog wel even.

Lees ook:Campagne voor 2012 komt op gang
Lees ook:Palin en McCain voeren weer samen campagne
Lees ook:Kan Palin haar voormalige partner redden?
Lees ook:Republikeinen beginnen met campagnes voor 2012
Lees ook:Palin nog steeds mateloos populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.