Mitt Romney komt in de problemen

De Republikein is druk in de weer met het opzetten van zijn presidentscampagne voor 2012. Maar de frontrunner is in de problemen gekomen nadat zijn partij unaniem de oppositie verklaarde aan het hervormingsplan voor de zorg, dat vorige week door de Democraten goedgekeurd werd.

Veel Republikeinen moeten niets van dit plan hebben en willen het terugdraaien.

Helaas voor Mitt Romney keurde hij als gouverneur van Massachusetts enkele jaren geleden eenzelfde zorgstelsel goed. Om dit te realiseren werkte hij samen met Democratische politici uit de progressieve staat, waaronder senator Ted Kennedy.

Nu de Republikeinse partij zich tot op het bot verzet tegen het nieuwe zorgstelsel, en zelfs campagne voert om het bij de congresverkiezingen in november terug te draaien, is deze prestatie een smet op de carrière van Romney geworden.

Het hielp ook niet dat president Obama gisteren op televisie verklaarde dat zijn hervormingen helemaal niet “links” zijn, maar juist veel Republikeinse elementen bevatten. “Het lijkt erg veel op het plan dat gouverneur Romney in Massachusetts gerealiseerd heeft”, aldus de president. Die kan Romney in z’n zak steken.

Het lijkt erop dat Romney alleen nog een kans maakt in 2012 wannee de nieuwe zorgwet aan populariteit wint. Maar ja, dan neemt de populariteit van de zittende president ook toe. Een hopeloze situatie?

Lees ook:Romney: plan van Clinton zal opnieuw mislukken
Lees ook:Romney veegt zorghervormingen van zich af
Lees ook:Peiling: Romney wint van president Obama
Lees ook:Romney bindt strijd aan met homohuwelijk
Lees ook:Mitt Romney wint overweldigend in Wyoming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.