“Mijn zoon is geen monster”

Volgens de moeder van Joran van der Sloot is haar zoon “geen monster”. Dit zegt ze in een mail die in handen is gekomen van tv-zender ABC.

Anita van der Sloot stelt hierin dat haar zoon, die momenteel in één van Peru’s meest gevaarlijke gevangenissen zit, “getraumatiseerd en depressief” is. Ook zou hij verslaafd zijn.

“Hij is geen moordenaar, en ik baal ervan dat hij erin geluisd is”, aldus Anita van der Sloot, die nog steeds in de onschuld van haar zoon geloofd.

De uitspraken van de moeder kwamen gisteren naar voren in het actualiteitenprogramma Nightline, zeg maar het Amerikaanse NOVA. Het programma citeerde uit een e-mail die de moeder naar een voormalige vriendin van haar zoon had gestuurd.

Hierin gaf ze tevens aan waarom ze geen interviews aan Amerikaanse media geeft. Volgens de moeder van Van der Sloot zijn deze simpelweg “onbetrouwbaar”.

Lees ook:Van der Sloot ook groot nieuws in VS
Lees ook:Sean “Diddy” Combs slaat van zich af
Lees ook:Amerikaanse ‘koppen’ over Van der Sloot
Lees ook:Hoop op vondst Holloway groeit
Lees ook:Amerika’s getransformeerde ‘moderne familie’

5 reacties op ““Mijn zoon is geen monster”

  1. Henk

    Na de bekendmaking van de moord welke Joran v.d.Sloot zou hebben begaan in Peru heb ik dagelijks voor 99 % het nieuws uit alle hoeken en gaten via het ons al om bekende internet gelezen. Hieronder vielen ook de vele reacties die men in de media kan plaatsen. Overigens een tijdrovende zaak.
    Twee belangrijke zaken vielen mij op tot op heden: Ten eerste wordt Joran veroordeeld voor moord terwijl nog niet is bewezen of hij dit daadwerkelijk heeft gedaan. Ten tweede vallen mij de geschreven reacties op die voornamelijk door Nederlanders worden gedaan, en dan vooral de verwensingen en het taalgebruik naar Joran toe. Laat ik voorop stellen geen fan van Joran te zijn, en hem zeker niet te verdedigen, maar het gaat mij zoals ik alles lees toch wel enigszins te ver.
    De media en dat zijn er velen hebben zo hun eigen verhaal omtrent J.v.d.Sloot of dit juist is betwijfel ik ten zeerste. “Vergelijking twee buren hebben ruzie, loopt naar een hoogtepunt de een slaat de ander een blauw oog, drie straten verder is hij doodgeslagen” Wij Nederlanders hebben snel onze mening klaar, terwijl we eigenlijk van de hoed en de rand niets afweten en afgaan op wat de media schrijft, zijn we met z’n alle meelopers op sensatie belust. Hoe vaak ik niet las dat een reactie van een Nederlander aangaf dat het media circus voor hem of haar wel mocht stoppen op een of andere site welke ik dan zelf ook regelmatig las de persoon in kwestie regelmatig stukjes schreef omtrent J.v.d.S. in de meeste gevallen waren dit artikelen van zeer agressieve aard. Wat ik hier van vindt is weigeren te plaatsen. Zo zijn er honderdtallen te vinden die het nodig vinden om J.v.d.S te veroordelen en hem de meest gruwelijke zaken toe te wensen. Wat zijn wij als Nederlanders dan toch laag gezonken.
    Voor mij staat vast dat alles wat is geschreven over Joran van der Sloot zeker nog niet is bewezen, dus mijn oordeel is dan ook neutraal. Neemt niet weg dat als bewezen wordt dat hij inderdaad de moorden heeft gepleegd daarvoor een gepaste straf krijgt maar dan wel op een humane manier. Zou hij inderdaad lijden aan psychose is het beter behandeld te worden.
    Zelf ben ik nimmer bij Joran van de sloot zijn ouders op de koffie geweest u wel! Dus weet ik ook niet hoe dit gezin reilde en zeilde. Sommige reactie schrijvers blijken dit allemaal wel te weten en veroordelen de ouders op velerlei gebied zoals opvoeding etc.etc.
    Ik vindt dan ook dat je ook de ouders van joran zo ie zo niet mag veroordelen, we horen dit alles alleen maar van uit de media wat er wordt geschreven maar is dit ook echt waar!
    Wij moeten eens hand in eigen boezem steken en ons eerst een mening over alle zaken die de revue zijn gepasseerd tot ons door late dringen en dan eens met een mening naar buiten te komen. Maar niet, ik citeer “hij mag voor mij wegrotten en verkracht worden en nog veel meer verschrikkelijke opmerkingen. Is dit Nederlands!! Schandalig de mensen die dit schrijven hebben geen norm nog waarde.
    Jorans vader is overleden, wie durft te beweren dat dit joran niets heeft gedaan, wie durft te beweren dat Jorans moeder zaken heeft achter gehouden, wie durft te beweren dat jorans moeder en vader altijd ruzie hadden (waarschijnlijk om Joran) is zijn broer wel eens gehoord over joran?? Allemaal vraagtekens, niets is bekend, of ben je toch op de koffie geweest.
    Wij moeten met z’n alle eens leren omgaan met alle media berichten en ons daar niet altijd door te laten leiden, en een afwachtende houding aan te nemen en pas te reageren als er met zekerheid kan worden vastgesteld dat het ook inderdaad zo is zoals men dan had gedacht en geen uitspraken in wat voor vorm dan ook op het internet te plaatsen. Ik ben dan ook van mening Moeder van de Sloot heel veel sterkte toe te wensen, en mocht haar zoon er door wie dan ook zijn ingeluisd zij het recht heeft haar zoon te verdedigen.
    Ook ben ik van mening dat Moeder van der sloot het recht heeft van haar zoon te blijven houden.
    Sterkte Anita v.d.Sloot.
    BRON Wikipedia.
    Geplaatst door Henk op 16 juni 2010 om 17:17
    Rechten en omstandigheden
    In een rechtsstaat kan de burger er over het algemeen van uitgaan dat de kans dat hij onschuldig gevangen komt te zitten klein is. Hij weet zich doorgaans verzekerd van een eerlijk proces binnen redelijke termijn en kan rekenen op een humane behandeling.
    Dat is lang niet overal zo: in met name dictatoriale landen is het niet ongebruikelijk dat mensen gevangen worden gezet vanwege hun mening, geloof of etnische afkomst. Verder komen, ook in rechtsstaten, justitiële dwalingen voor, waardoor een onschuldig persoon wordt vervolgd en soms (langere tijd) in de gevangenis belandt. Een eerlijk proces is zeker geen gemeengoed en de omstandigheden in gevangenissen lopen internationaal sterk uiteen. De Amerikaanse overheid houdt in Guantánamo Bay een groot aantal van terrorisme verdachte mensen vast waarvan niet duidelijk is of er van een gegronde verdenking sprake is en zonder dat op korte termijn hun een eerlijk proces in het vooruitzicht wordt gesteld.
    Vooral uit arme landen zijn meldingen van gedetineerden die massaal opgesloten zijn in kleine ruimten zonder sanitair en met weinig, slecht voedsel niet zeldzaam. In veel van deze gevangenissen moet voedsel worden gekocht en is de gedetineerde hiervoor afhankelijk van donaties van familie en vrienden. Daarnaast heeft men te kampen met corruptie, willekeur en tirannie van bewakers en medegevangenen, besmettelijke ziekten en seksueel misbruik.
    Men zegt wel eens dat de mate van beschaving van een land afgemeten kan worden aan de manier waarop er met gedetineerden wordt omgegaan. BRON Wikipedia.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Miriam (Haarlem)

      Henk, ik vraag me af waar jouw heftige, bijna emotionele reactie rond dit onderwerp JvdS vandaan komt. Je kent hem zelf dus niet, dat kan het niet zijn. Gaat het om gevangenstraf in het buitenland? Ken je iemand die ooit onterecht veroordeeld is (in het buitenland)? Heb je zelf slechte ervaringen met de media gehad op de een of andere manier? Zelf ooit onterecht beschuldigd van iets? Je reactie is zo heftig, bijna persoonlijk. Je wil graag een punt maken, maar ik vraag me af of dat nog wel met JvdS te maken heeft, of het een punt is dat jou afgezien van Joran gewoon heel erg aan het hart gaat? Om wat voor reden dan ook?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Henk

        Hallo Miriam, Jij hebt mijn reactie goed gelezen, en denk dat jij een aantal raakpunten heb gezet die mijn denkwijze omtrent jvds in eerste instantie naar alles wat er wordt geschreven niet altijd op waarheid en denkwijze wordt gereageerd. Het is moeilijk uit te leggen via deze media, maar ook ik heb met een veel mildere zaak kort geleden te maken gehad,dit was een financiële zaak, en heb door stommiteit en vertrouwen 2 maal moeten betalen. Recht is Recht, Maar kan heel krom zijn. Ik ben dan ook van mening dat ik niet meer alles geloof wat de media schrijft.En heb mijn eigen visie gevormd t.a.v j.v.d.s.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Henk

        Als jij weet hoe wij elkaar via deze site privé
        kunnen benaderen en openlijk over bepaalde zaken kunnen discussiëren houd ik mij aanbevolen.

          /   Beantwoorden  / 
      3. Henk

        Geef jou tot Zondag de tijd mij persoonlijk te benaderen via de onderstaande mail, daarna wordt deze verwijderd.

        [email protected]

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.