Volg de nieuwste Titanic-expeditie op de voet

Volgende week gaat er een nieuwe expeditie van start naar het wrak van de Titanic. Via allerlei sociale media, waaronder Twitter, Facebook en YouTube, kan iedereen de expeditie volgen.

Het wereldberoemde schip, dat in 1912 zonk nadat het met een ijsberg in botsing kwam, ligt diep op de zeebodem tussen Groenland en IJsland in. Expedities naar het wrak zijn, mede vanwege de kille temperaturen en enorme diepte, erg lastig.

Nadat het schip zonk werd jarenlang tevergeefs gezocht naar het wrak. Meerdere expedities, vaak betaald door wetenschappers of geïnteresseerde multimiljonairs, liepen op niets uit. Pas in de zomer van 1985 werd het schip gevonden. Nadien zijn er een handvol nieuwe expedities geweest, met spectaculaire beelden als resultaat.

Toch is een groot deel van het wrak nog nooit in beeld gebracht. Maar de organisatie RMS Titanic, Inc. & Expedition Titanic wil daar verandering in brengen:

De ontdekkingen van de expeditie, die op 18 augustus begint, zijn te volgen via allerlei media. Klik op de bovenstaande video om je te abonneren op hun YouTube-kanaal. Via mijn Twitter vind je hun eigen Twitter-kanaal.

Lees ook:Eerste HD-beelden van Titanic vrijgegeven
Lees ook:Titanic-missie hervat na overlast orkaan Danielle
Lees ook:USS New York maakt furore met WTC-onderdelen
Lees ook:Premier Rutte volgt voorbeeld president Obama
Lees ook:National Geographic zocht, en vond…

Eén reactie op “Volg de nieuwste Titanic-expeditie op de voet

  1. sander

    was handiger geweest als je alle social media links even onder elkaar had gezet. kan dat nog?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.