McCain voert keiharde campagne; met succes

Senator John McCain probeert zijn politieke carrière te redden middels een keiharde campagne richting zijn Republikeinse tegenstander. Volgens recente peilingen heeft dit nog succes ook.

Partijgenoot John David Hayworth daagde McCain, omdat die niet “conservatieve genoeg” zou zijn, uit voor de Republikeinse nominatie. Aanvankelijk had Hayworth succes, maar zijn voorsprong is verdampt.

Enkele keiharde reclamespotjes van McCain, waarin hij het karakter van Hayworth ter discussie stelt, hebben hun vruchten afgeworpen. Zo wordt Hayworth neergezet als “één van de domste congresleden” omdat hij niet zou weten dat de VS tijdens de Tweede Wereldoorlog Duitsland de oorlog verklaard hadden:

Uit peilingen blijkt dat de voormalige presidentskandidaat 57% van de stemmen zal krijgen, terwijl zijn partijgenoot blijkt steken op 27%. Als deze peilingen werkelijkheid worden moet McCain het in november opnemen tegen een Democratische tegenstander. In het conservatieve Arizona moet dit geen probleem voor hem zijn.

Lees ook:Senator McCain verliest mogelijk opnieuw
Lees ook:Spannende driestrijd ontstaan in Florida
Lees ook:Palin en McCain voeren weer samen campagne
Lees ook:Kan Palin haar voormalige partner redden?
Lees ook:Ohio lijkt belangrijkste “swingstate” te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.