Witte Huis opent de deuren; ook voor media

Omdat de kerstdagen voor de deur staan maken president Obama en zijn vrouw tijd voor enkele primetime-interviews. Wellicht ook iets voor onze premier?

Die wekelijkse gesprekken met de Rutte op Nederland 1 door de immer scherpe Thijs van den Brink zijn natuurlijk altijd een genot. Maar iets meer afwisseling maakt dergelijke interviews leuker en boeiender, voor zowel de premier als tv-kijkers.

In de VS kennen ze een ‘wekelijks gesprek met de president’ niet. Ze missen het ook niet, gezien de president meerdere keren per week de pers te woord staat.

Bovendien doet de president, en zeker president Obama, veel televisie-optredens. Het is gebruikelijk dat een zittende president, evenals hij in zijn verkiezingscampagne deed, interviews verleent aan belangrijke tv-programma’s.

President Obama maakt het tot nu toe wel heel bond; zo was hij te gast in de talkshow van David Letterman, het vrouwenprogramma The View en ontving hij vorig jaar zijn maatje Oprah Winfrey in het Witte Huis.

Dit jaar is het de beurt aan Barbara Walters. De journaliste was vorige week te gast om een special voor haar programma op te nemen in het Witte Huis. Het leverde een relaxed en origineel interview op.

Wellicht iets voor onze premier? Het zou best kunnen. Premier Rutte is president Obama immers ook gevolgd op het wereldwijde web; met zijn eigen Twitter, Facebook en YouTube-kanaal.

Lees ook:Premier Rutte volgt voorbeeld president Obama
Lees ook:President Obama’s jaar in cijfers
Lees ook:Trainingsmissie in Afghanistan; VS krijgen hun zin
Lees ook:Plan voor terugtrekking uit Afghanistan
Lees ook:Obama speecht voor Witte Huis correspondenten

Eén reactie op “Witte Huis opent de deuren; ook voor media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.