Journalistiek niet ver van de waarheid…

Berichtgevingen over de marionettenrol van de Russische president Medvedev of de onbetrouwbare Israëlische premier Netanyahu werden door de Amerikaanse regering afgedaan als “journalistieke roddels”. Maar de journalistiek zat niet ver van de waarheid.

Althans, wanneer we het vanuit het oogpunt van de VS bekijken. De gelekte informatie, naar buiten gebracht door WikiLeaks, ondersteund dergelijke berichten.

Zo wordt Medvedev door de Amerikaanse ambassade in Moskou, volgens WikiLeaks, de “Robin van Poetins Batman” genoemd. En Netanyahu komt volgens Amerikaanse functionarissen in Egypte “zijn beloften niet na”.

Verder wordt de Duitse bondskanselier Merkel neergezet als “kleurloos” en de Afghaanse president Karzai als een “eigenwijze man” die niet naar feiten luistert.

Geen schokkende onthullingen, zou je zeggen. Inderdaad. Maar één feit wordt pijnlijk duidelijk: de journalistiek zat er de afgelopen jaren niet ver naast in hun berichtgevingen. Handig om te onthouden voor de toekomst, wanneer het Witte Huis weer iets als onzin afdoet.

Lees ook:Republikeinen: WikiLeaks terroristen
Lees ook:G8-top onderbroken voor Champignons League-finale
Lees ook:President Obama: review van geheime informatie
Lees ook:Kritiek op Libië; maar niet op Khadaffi
Lees ook:Amerika.Blog.nl nu officieel van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.