Kennedy Center eert grootheden

Voor de drieëndertigste keer eert het John F. Kennedy Center for the Performing Arts vijf personen die een unieke bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse samenleving. Dit jaar waren dat onder andere Oprah Winfrey en Paul McCartney.

Andere geëerden van de zogenaamde Kennedy Center Honors waren Merle Haggard, Jerry Herman en Bill T. Jones.

Dit weekend werden de vijf voorgedragen artiesten geëerd middels een receptie in het Witte Huis. Daarna vond in het Kennedy Center een grootste ceremonie plaats; hierin brachten collega’s en vrienden een eerbetoon aan de ‘honorees‘.

De Kennedy Center Honors gelden als een grote eer in de VS. Het is niet voor niets dat Amerikaanse presidenten de afgelopen decennia allemaal recepties voor de winnaars organiseerden en hoogstpersoonlijk de ceremonie bijwoonden.

Winfrey was dan ook zeer blij met het eerbetoon:

De ceremonie kan ik overigens iedereen aanraden om te bekijken; ze zijn altijd origineel en indrukwekkend. CBS zendt de ceremonie op 28 december uit. Ongetwijfeld zullen vervolgens grote delen van dit programma op YouTube verschijnen.

Bekijk hier het slotwoord van president Obama, die door zijn gescheurde lip  overigens flinke wat moeite had met het woord ‘superfluous‘:

Lees ook:Travolta & Co brengen hommage aan Oprah
Lees ook:Wij vieren Sinterklaas, de Amerikanen kerst
Lees ook:Kijktip: Dear Oprah
Lees ook:‘Geen Kennedy’s meer voor Massachusetts’
Lees ook:Obama trekt adviseur van JFK aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.