Waarom wapenwet niet ter discussie staat

Amerikanen buigen zich na de vreselijke schietpartij in Arizona vooral over de vraag of de explosieve politieke retoriek van de afgelopen jaren aan deze tragedie heeft bijgedragen. Maar de wapenwet staat vrijwel niet ter discussie.

Dat vrijwel iedereen zomaar een wapen kan kopen zal het probleem toch niet zijn? Waarschijnlijk niet, maar het psychisch gestoorden ook geen strobreed in de weg.

Toch wordt er vrijwel niet gesproken over het verscherpen van Amerika’s wapenwetten. Op deze manier zouden, aldus veel conservatieve commentatoren, immers belangrijke vrijheden worden ingeleverd.

Nadat nieuwslezer Tom Brokaw in een interview zei “bang” te zijn om een café in Arizona binnen te lopen omdat de staat één van de meest vrije wapenwetten in de VS heeft, kwam hem dat op veel kritiek te staan.

Wie enig inzicht wil krijgen in deze manier van denken, waarbij de wapenwet in feite heilig verklaard wordt, raad ik het volgende fragment aan. Het Friday’s Great American Panel dat in de talkshow van Sean Hannity (FOX News) de nasleep van de aanslag in Arizona bespreekt:


Lees ook:Bevolking van Arizona staat achter immigratiewet
Lees ook:“Gouverneur Brewer schaadt Arizona”
Lees ook:Politieke chaos in Wisconsin compleet
Lees ook:Oprah’s wereldberoemde interview met Jackson
Lees ook:‘Verbied verkoop automatische wapens’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.