‘Schietpartij Tucson ommekeer voor president’

Volgens journalisten is president Obama’s reactie op de schietpartij in Tucson, waarbij vooral zijn toespraak van vorige week lovend ontvangen werd, een defining moment in zijn presidentschap.

Eerder meldde ik al dat president Obama’s toespraak op de herdenkingsdienst in Arizona zeer positief werd ontvangen. CBS News sprak zelfs over een “toespraak voor de geschiedenisboeken”.

De VS hebben natuurlijk geen koningshuis; bij dergelijke tragedies wordt er van een president verwacht dat hij de leiding neemt. President Obama deed dit met verve, waardoor zijn – toch al stijgende – populariteit toenam.

In de USA Today viel dit weekend zelfs te lezen dat het optreden van de president zijn kansen op een herverkiezing aanzienlijk vergroot. “Mensen herinneren zich weer waarom ze hem gekozen hebben”, aldus journalist David Jackson. “Ze zien hem en Sarah Palin, en zien dat alleen hij de Amerikanen bij elkaar bracht.”

Andere beslissende momenten in voorgaande presidentschappen waren bijvoorbeeld de explosie van de spaceshuttle Challenger (Reagan), de aanslag in Oklahoma (Clinton) en de aanslagen van 9/11 (Bush).

Lees ook:McCartney ontkracht “ruzie” met Jackson
Lees ook:‘Obama grijpt kans die Palin miste’
Lees ook:Tip: Living with Michael Jackson
Lees ook:John Edwards laat zich van z’n losse kant zien
Lees ook:Fans van Jackson stellen vraagtekens bij film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.