MSNBC blijft uitzenden voor linkse rakkers

Volgens de zenderbazen blijft de nieuwszender gepositioneerd aan de linkerkant van het politieke spectrum. Hoort nieuws niet onafhankelijk te zijn?

Nee, dat vinden ze op de Amerikaanse televisie allang niet meer. FOX bedient rechts Amerika, terwijl MSNBC de linkse rakkers voor haar rekening neemt. Alleen CNN poogt objectief te blijven, met dramatische kijkcijfers tot gevolg.

Afgelopen weekend ging er een schok door de mediawereld: presentator Keith Olbermann, grondlegger van de linkse positie van MSNBC, stopt per direct bij de zender. Ondanks een contract van meer dan zeven miljoen dollar per jaar geeft hij er de brui aan.

Een reden gaf hij in zijn afscheidsrede (ja, die gaf hij echt) niet. Zou MSNBC naar het midden opschuiven? Directeur Phil Griffin maakte direct duidelijk dat dit niet het geval is. “We veranderen niet”, zo zei hij. “Dit zijn we, en dit blijft onze toekomst.”

Olbermann trok met zijn programma dagelijks ruim één miljoen kijkers. Ter vergelijking: op hetzelfde tijdstip trekt Bill O’Reilly (FOX News) maar liefst 4,5 miljoen kijkers met zijn programma.

Lees ook:CNN gooit het roer om; kijkcijfers blijven dramatisch
Lees ook:Kijkcijfers van CNN dalen verder
Lees ook:FOX verslaat concurrenten met overmacht
Lees ook:Uitgesproken media zorgen voor verwarring
Lees ook:CNN scoort met berichtgeving Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.