“Balanceren in het Midden-Oosten”

“Als er één manier was om met alle protesten in het Midden-Oosten om te gaan was mijn baan overbodig”, aldus Hillary Clinton in een exclusief interview met ABC News. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken probeert het Witte Huis diens inmenging in de situatie te “balanceren”.

Want een te grote inmenging van de VS kan weleens averechts werken.

In het Midden-Oosten zijn de Amerikanen allesbehalve populair; vandaar dat de minister van BuZa vooral spreekt over “binnenlandse aangelegenheden”, maar tegelijkertijd toegeeft “Amerikaanse belangen” in het oog te houden.

Hoewel de VS zich achter de protestanten – en hun wens voor meer vrijheid en democratie – scharen kijkt het Witte Huis met argusogen naar de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Want: als enkele dictators ten val komen, wie zal ze dan opvolgen?

Bekijk het interview van Clinton met ABC:

Lees ook:“Mubarak moet mensenrechten accepteren”
Lees ook:President Obama over de situatie in Egypte
Lees ook:VS steunen “cyber-dissidenten”
Lees ook:‘VS laten Mubarak vallen’
Lees ook:Vice-president Biden landt in Irak

Eén reactie op ““Balanceren in het Midden-Oosten”

  1. Likoed Nederland

    En dan te weten dat een belangrijke drijfveer van de demonstranten in Egypte het willen handhaven van de vrouwenbesnijdenis is:

    “…. juist omdat deze gewoonte door de culturele elite van de overheid is verboden, lijken veel moslims aan de kant van de oppositie te hebben gekozen voor het verdedigen van de besnijdenis van meisjes. Daarmee kiezen ze de kant van het volk, want 90% van de meisjes in Egypte wordt besneden tussen hun 10de en 12de levensjaar. ‘Moet van Allah’.”

    http://strengholt.blogspot.com/2011/02/egypte-waarom-het-goed-is-om-meisjes-te.html

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.