Het blijft rommelen bij CNN

Vechtend tegen de dalende kijkcijfers werd er dit televisieseizoen een nieuw duo gepresenteerd: Elliot Spitzer en Kathleen Parker. Maar Parker verlaat het actualiteitenprogramma nu alweer.

Hiermee blijft Spitzer alleen achter, en dat is problematisch voor een programma dat simpelweg Parker/Spitzer heet. Het is de zoveelste domper voor CNN, dat hiermee hoopte het tij te keren.

Want het gaat al jaren slecht met de most trusted name in news. Andere – meer uitgesproken – nieuwszenders scoren beduidend beter. Het conservatieve FOX News scoort ‘s avonds met kanonnen als Bill O’Reilly en Glenn Beck miljoenen kijkers meer. Ook het linkse MSNBC heeft hogere kijkcijfers.

In Parker/Spitzer zat de rechtse schrijfster Parker dagelijks naast Eliot Spitzer; de oud-gouverneur van NY die in 2008 moest aftreden na een seksschandaal. Twee tegenpolen in één programma. Ik genoot ervan, maar veel Amerikanen niet.

Hoewel Parker aangaf meer tijd aan haar “schrijfwerk” te willen besteden spreken bronnen over een ruzie tussen de twee presentatoren: een verschil van inzicht. Helaas is dit tekenend voor heel CNN, en is dit mogelijk de oorzaak van de kelderende kijkcijfers.

Lees ook:Kijkcijfers van CNN dalen verder
Lees ook:CNN scoort met berichtgeving Japan
Lees ook:CNN gooit het roer om; kijkcijfers blijven dramatisch
Lees ook:Verliest New York opnieuw een gouverneur?
Lees ook:De gevolgen van het vliegverbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.