Romney wint Texas en nominatie

bron: Gage Skidmore

De Republikeinse voorverkiezingen voor de verkiezingen van 2012 zijn tot een einde gekomen. Vannacht won Mitt Romney met een kleine 70% van de stemmen de staat Texas en daardoor is hij officieel niet meer in te halen. Hij zal in de nog volgende staten dan ook geen campagne meer voeren.

Het was al maanden een kwestie van tijd tot Romney tot het aantal van 1144 kiesmannen zou behalen en hij was de enige overgebleven kandidaat in de race (eigenlijk nog opmerkelijk dat ruim 30% van de kiezers op een ander stemde) maar het is toch wel belangrijk dat Romney nu de meerderheid behaald heeft.

Wanneer Romney namelijk niet tot het benodigde aantal was gekomen, had hem dat op de Republikeinse conventie in augustus veel gedoe kunnen opleveren waar een conventie juist een soort van applausmachine voor de kandidaat geacht wordt te zijn.

4 jaar geleden won John McCain de nominatie al begin maart, Romney heeft er dus veel langer over gedaan, bijna even lang als Barack Obama die tot 3 juni 2008 tegen Hillary Clinton streed.

Het grootste verschil voor Romney nu hij de officiële kandidaat is, is dat hij kan beschikken over de enorme strijdkas van de Republikeinse partij, die voor de kandidaat is ingezameld.

Lees ook:En toen waren er nog maar twee…
Lees ook:Santorum steunt Romney
Lees ook:McCain aan kop, Romney en Huckabee vechten door
Lees ook:Romney en McCain clashen in debat
Lees ook:Nu is McCain aan de beurt; wordt het Powell?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.