Nu ook Republikeinen klaar met Bachmann

Michele Bachman (bron: Gage Skidmore)

Herinnert u zich Michele Bachmann nog? Republikeins afgevaardigde uit de staat Minnesota, aanvoerder van de Tea-party in het Huis van Afgevaardigden en voormalig presidentskandidaat? Niet? Nu, dat geldt ook voor de overgrote meerderheid van de Amerikanen, vandaar dat Bachmann op gezette tijden in de media met de meest bizarre theorieën op de proppen komt, om zo toch nog enige aandacht te genereren.

Op woensdag was het weer raak, er dook een brief van Bachmann op waarin zij kont deed van haar genuanceerde visie op moslimbewegingen in de Amerikaanse samenleving en tegelijkertijd de aanval inzette op Huma Abedin, sinds jaar en dag de persoonlijk assistent van Hillary Clinton. De van oorsprong Arabische Abedin (die overigens getrouwd is met Anthony Weiner, het talentvolle voormalige congreslid namens New York dat begin dit jaar moest aftreden omdat hij via Twitter foto’s van een bepaald lichaamsdeel naar vrouwelijke kiezers had gestuurd), zou namelijk namens de moslimbroederschap aan het infiltreren zijn in de Amerikaanse samenleving en het leek Bachmann daarom tijd voor een grootschalig onderzoek.

CNN’s Anderson Cooper zocht het uit en het kwam erop neer dat de vader van Abedin een bedrijf had dat contact had met een ander bedrijf, dat contact had met een ander bedrijf, dat contact had met de moslimbroederschap, of zoiets. Hoe dan ook, weinig reden om Abedin in het holst van de nacht van haar bed te lichten.

Nu kan iemand zijn of haar tijd natuurlijk wel beter besteden dan door iedere keer verontwaardigd in de pen te klimmen wanneer Bachmann een onnozele opmerking de wereld in slingert, maar interessant waren dit maal reacties uit het Republikeinse kamp. Daar zal men zich in het verleden ook groen en geel hebben geërgerd aan Bachmann, maar zij werd nooit echt aangepakt, mogelijk uit angst de machtige Tea-Party voor het hoofd te stoten.

Dat is nu wel anders, want de reacties stroomden binnen. Senator en voormalig presidentskandidaat John McCain liet direct weten dat de beschuldigingen iedere grond missen en lijken op een heksenjacht tegen een “toegewijde Amerikaan”. Ook de voormalige campagneleider van Bachmann, die aftrad omdat hij gek werd van de bizarre theorieën en het gebrek aan kwaliteiten bij zijn kandidaat, haalde uit: “Door mijn werk met afgevaardigde Bachmann ben ik mij er volkomen van bewust dat zij soms moeite heeft met de feiten, maar deze beschuldigingen zijn ronduit kwaadaardig en bereiken het niveau van de communistenjacht van de overleden senator Joe McCarthy [in de jaren 50]”. Er is overigens hoop, want Bachmann dreigt bij de komende verkiezingen in Minnesota haar zetel te verliezen.

Ter afsluiting een gouden oude uit de voorverkiezingen: Michele Bachman over de evolutietheorie:

Lees ook:Het nieuwe ‘powerteam’ van de Republikeinen
Lees ook:Scheiding tussen kerk en staat?
Lees ook:Republikeinen: nog meer bezuinigen
Lees ook:Vrouw klaagt werkgever aan vanwege drukke autowegen
Lees ook:“Cindy, hoeveel huizen hebben we ook alweer?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.