Amerikaanse topjournalist geschorst wegens plagiaat

Fareed Zakaria (bron: Larry D. Moore)

Fareed Zakaria is een prominent columnist bij Amerika’s grootste nieuwstijdschrift, Time Magazine, en presentator van een zondagmiddag-programma op CNN. Zijn column voor het nieuwste nummer van Time Magazine gaat over de wapenlobby, en blijkt stukken te bevatten die bijna letterlijk overeen komen met een artikel in het tijdschrift “New Yorker” uit april.

Nadat een rechts weblog de opvallende gelijkenis onthulde besloten Time Magazine en CNN om Zakaria met onmiddellijke ingang te schorsen en een onderzoek in te stellen.

Zakaria stelt in een verklaring dat hij een grote fout heeft gemaakt en dat hij zonder voorbehoud zijn excuses aanbiedt aan zijn werkgever en al zijn lezers.

Fareed Zakaria werd geboren in Bombay, India en studeerde aan Yale en Harvard. Inmiddels is hij een Amerikaans staatsburger. Zakaria wordt gezien als een van de invloedrijkste schrijvers over Amerikaanse buitenlandse politiek. Wat hem bezielde om een deel van een artikel uit een veelgelezen tijdschrift op een dergelijke, duidelijke wijze te kopiëren, is niet duidelijk.

Lees ook:Time’s personen van 2010
Lees ook:Waar is president Obama geboren?
Lees ook:Time Magazine shockeert met omslag
Lees ook:Acteur Stahl weer opgedoken
Lees ook:‘McCain mag helemaal geen president worden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.