Emmy’s voor Modern Family, Homeland en Game Change

Ed Harris en Julliane Moore als McCain en Palin in de tv-film Game Change (bron: HBO)

Voor films zijn er de Oscars, voor muziek de Grammy’s en voor toneel de Tony’s. Afgelopen nacht was het alweer voor de 64e keer tijd voor de televisie-variant van deze prijzen, de Emmy’s.

Tijdens een live op tv uitgezonden ceremonie (de vier grote “networks” zenden de uitreiking om de beurt uit) in Los Angeles feliciteerde tv-makend Amerika zichzelf met wederom een productief seizoen. De uitreiking, die traditioneel aan het begin van een nieuws tv-seizoen plaats vindt, is alleen voor avondprogramma’s, de zogenaamde “Primetime Shows”. Voor de dagprogrammering bestaat er sinds de jaren 70 een afzonderlijke ceremonie, de Daytime Emmy’s genaamd.

De belangrijkste prijzen gingen dit jaar naar drie programma’s. Beste komedie werd voor de derde keer Modern Family, over drie gezinnen die samen een disfunctionele maar hilarische familie vormen. De serie ging ook naar huis met de prijzen voor beste regie, beste mannelijke bijrol en beste vrouwelijke bijrol in een komedie.

Bij de dramaseries was de opluchting groot dat Mad Men niet voor de 5e keer op rij met het beeldje naar huis ging. Winnaar werd de spionageserie Homeland, die wordt uitgezonden op kabelzender Showtime (en in Nederland door BNN). Het programma won ook de awards voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie (respectievelijk Damian Lewis en Claire Danes). Een voorbeeld van Wit-Russische voorspelbaarheid was er wel bij de prijs voor beste komische live-programma, dat voor de tiende keer op rij naar John Stewart’s The Daily Show ging, tot lichte ergernis van Stewart, die in zijn bedankje verveling veinsde. De Daily Show is overigens nog lang niet bij het all-time record, dat is in handen van het programma Saturday Night Live, maarliefst 37-voudig winnaar en ook dit jaar weer genomineerd in Stewarts categorie.

De belangrijkste prijzen voor een tv-film vielen te beurt aan HBO, voor de film Game Change, die verhaalt over de keuze voor Sarah Palin als running mate door presidentskandidaat John McCain in 2008. De film won de prijs voor beste tv-film, beste regie, beste script en ook hoofdrolspeelster Julianne Moore mocht een beeldje mee naar huis nemen voor haar vertolking van Palin.

Lees ook:This Is It komt binnen op nummer één
Lees ook:De ‘Expandables’ komen binnen op één
Lees ook:Jon Stewart pakt Sarah Palin aan
Lees ook:Inception dringt door tot ‘beste films aller tijden’
Lees ook:Breaking News: celstraf voor Lindsey Lohan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.