Gouverneur vergelijkt homoseksualiteit met alcoholverslaving

Governor_Rick_Perry

Rick Perry, gouverneur van Texas en een van de meest gerespecteerde Republikeinse politici in Amerika, deed gisteren een opvallende uitspraak tijdens een bijeenkomst in San Francisco. Homoseksualiteit zou vergelijkbaar zijn met een alcoholverslaving, aldus Perry.

Volgens Perry kan iemand die homoseksueel, net als met een alcoholverslaving ervoor kiezen om er mee te stoppen. Hij reageerde hiermee op een vraag die iemand stelde over het feit of homoseksualiteit als een ziekte gezien moest worden. “Ook al bepaalt je DNA dat je ergens vatbaar voor bent, je kan alsnog kiezen om er niet in mee te gaan en de verleiding te weerstaan.”

Het antwoord van Perry, die volgens geruchten zich kandidaat zou willen stellen voor de presidentsverkiezingen in 2016, zou volgens aanwezigen bij sommige aanhangers in het publiek niet goed aangekomen zijn. Erg verrassend is antwoord echter niet, Perry is al sinds 2000 gouverneur van Texas en onlangs kondigde de Texaanse afdeling van de Republikeinse partij aan dat ze therapieën willen promoten die homoseksuelen kan bekeren. Landelijke organisaties die gespecialiseerd zijn in psychologie reageerden ontstemd en verklaarden dat dergelijke therapieën alleen maar meer schade aanrichten.

Lees ook:Gouverneur Perry komt met grof geschut
Lees ook:Kandidaten melden zich voor 2012
Lees ook:Richardson maakt pijnlijke fout in “gay debate”
Lees ook:“Het wordt beter”
Lees ook:Controversiële immigratiewet getekend in Arizona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.