YouTube-debat Republikeinen wellicht verschoven

CNN/YouTubeIneens hebben ze het te druk, de Republikeinse presidentskandidaten hebben plotseling meerdere afspraken tijdens hun allereerste CNN/YouTube-debat in september. De organisatie denkt er nu over om het debat te verschuiven. Mitt Romney en Rudy Giuliani gaven al eerder aan dat ze het misschien te druk hebben. Lariekoek volgens analysten, de kandidaten zijn gewoon geschrokken van de directheid van het debat.

Het debat, dat op 17 september in Florida zou moeten plaatsvinden, wordt mogelijk een maand of meer verschoven. Veel kandidaten wezen erop dat rond die datum ook de deadline is voor het geld dat in het derde kwartaal moet worden opgehaald. Dit wist men natuurlijk al lang van tevoren, de kandidaten zijn simpelweg geschrokken van het debat. Vooral het feit dat iemand verkleed als kerstman een vraag stelde over het klimaat stuitte veel kandidaten tegen de borst.

De Republikeinse achterban is 'not amused' door de laatste acties van Romney en Giuliani. Ze zijn inmiddels een petitie begonnen die ervoor moet zorgen dat de kandidaten alsnog meeedoen aan het debat. Volgens hen hebben de Democraten de internet-oorlog al gewonnen en is dit een nieuwe overwinning. De Democraten trekken veel meer bezoekers op hun websites, ook hebben ze veel meer geld via het internet opgehaald.

Afgelopen maandag hadden de Democraten de primeur met het allereerste CNN/YouTube-debat. Hoewel het publiek enthousiast reageerde, hadden de Republikeinen direct hun twijfels. Mitt Romney was de enige die er eerlijk voor uitkwam. "Het presidentschap mag wat mij betreft op een iets hoger niveau worden uitgevochten", aldus Romney.

Lees ook:Republikeinen niet enthousiast over YouTube-debat
Lees ook:YouTube-debat Republikeinen verschoven naar November
Lees ook:Republikeinen clashen in YouTube-debat
Lees ook:Hulde voor Mitt Romney
Lees ook:Democraten halen opnieuw meeste dollars op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.