Hulde voor Mitt Romney

De afgelopen week stond natuurlijk volledig in het teken van het Republikeinse CNN/YouTube-debat. Ik moet zeggen dat Mitt Romney en Rudy Giuliani, die elkaar regelmatig in de haren vlogen, een goede indruk hebben achtergelaten.

Raymond Kiest 

 

 

 

 

Ook Ron Paul scoorde zoals gewoonlijk hoge ogen, het is alleen vrij lastig een duidelijke indruk achter te laten als je zo weinig aan het woord komt als hij.

En natuurlijk bleef het bij de Democraten ook niet stil, wat heet: er was zelfs een heuze gijzelingsactie in een partijkantoor van Hillary Clinton.

Kortom, het is tijd om m'n lijstje van een update te voorzien. Ik moet natuurlijk wel bijhouden welke kandidaten wellicht op mijn stem zouden kunnen rekenen. Zoals altijd geef ik de kandidaat waar ik het meest van onder de indruk was drie punten.

Die drie punten gaan deze keer naar Romney. De Republikein maakte een goede indruk in het YouTube-debat. Hij had z'n feiten op een rij en durfde ten minste duidelijke standpunten in te nemen. Z'n rivaal: Giuliani, krijgt van mij twee punten. Tijdens het debat sprak hij over z'n behaalde resultaten in New York voor elf september, natuurlijk niet onbelangrijk.

Uiteindelijk krijgt Ron Paul – tja, het is een Republikeins rijtje deze week – 1 punt. Toen John McCain hem bekritiseerde vanwege zijn Irak-standpunt wist Paul heel slim te vermelden dat hij het meeste geld kreeg van Amerikaanse millitairen. Kennelijk is hij niet de enige die wilt vertrekken.

Kortom, Mitt Romney: 3, Rudy Giuliani: 2 en Ron Paul: 1. Dit samen met de punten van vorige week maken het volgende rijtje:

  • Joe Biden (3) 
  • Ron Paul (3)
  • Mitt Romney (3)
  • Rudy Giuliani (2)
  • John Edwards (1)

Lees ook:Wie won het debat?
Lees ook:Democraat of Republikein?
Lees ook:Obama en Paul meest populair op YouTube
Lees ook:Republikeinen in Iowa gokken op Romney
Lees ook:Barack Obama en Ron Paul populairst op internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.