Armstrong hoopt op meer kankeronderzoek na verkiezingen

Van alle presidentskandidaten hebben er in ieder geval acht te maken gehad met kanker bij henzelf of in de familie. Lance Armstrong, die zelf kanker overleefde, hoopt dat dit de kans op meer kankeronderzoek vergroot als een dergelijke kandidaat gekozen wordt tot president.

Lance Armstrong"We hebben een unieke optie vanwege het succes van de gele armband", doelend op zijn gele bandje waarvan al meer dan zestig miljoen exemplaren zijn verkocht. Het kankerfonds van de wielrenner organiseert een serie forums met verschillende presidentskanidaten, hiermee hoopt Armstrong extra aandacht op de ziekte te vestigen.

Onder andere Hillary Clinton, John Edwards (die het gele armbandje maar al te duidelijk draagt), Bill Richardson, Sam Brownback en Mike Huckabee hebben al toegezegd deel te nemen aan de forums.

Armstrong uitte zijn woede over de afzegging van Barack Obama, de voormalige wielrenner noemde het zelfs een "schande" dat de Democraat weigerde op te komen dagen. Obama, die z'n moeder verloor aan kanker, zou volgens Armstrong beter moeten weten. Ook John McCain, Mitt Romney en Rudy Giuliani weigerden de uitnodiging. "Als ze niet willen opdagen om de meest-dodelijke ziekte die van dit land te bespreken, moeten de kiezers maar uitmaken of ze dat een goede strategie vinden", aldus een teleurgestelde Armstrong.

Lees ook:Armstrong verkiest verlies van tourzeges en levenslange schorsing boven gevecht met dopingagentschap
Lees ook:Nieuw onderzoek naar Armstrong
Lees ook:Eerste preventieve AIDS-medicijn komt op de markt
Lees ook:MTV en MySpace organiseren forums met kandidaten
Lees ook:Neil Armstrong, de eerste man op de maan, overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.