Amerikanen verdeeld over celebs in campagne

Bruce SpringsteenVolgens een peiling zijn de Amerikanen verdeeld over de vele beroemdheden die zich in de campagne mengen. Wel blijkt dat de Democraten het minder erg vinden dan de Republikeinen, erg gek is dat niet: de meeste celebs steunen de Democraten.

Van de ondervraagden denkt 49% dat de celebs zich beter niet met de politiek kunnen bemoeien, 46% vindt dit weer geen probleem. Van de Republikeinen vindt maar liefst 69% dit onwenselijk, bij de Democraten is dit slechts 33%. Ook blijkt dat vrouwen het minder erg vinden dan mannen als celebs zich in de verkiezingsstrijd mengen. 

Beroemdheden als Bruce Springsteen, Barbra Streisand, Jamie Foxx, Will Smith, Tom Hanks en Charlie Sheen lenen zich regelmatig voor inzamelingsacties. Zelfs Oprah Winfrey is nu van stal gehaald.

Zelf lijkt het me geen enkel probleem. In een land waar bijna de helft van de kiezers niet stemt kan het geen kwaad als zoveel mogelijk mensen zich met de verkiezingen bemoeien. Misschien zorgen de celebs, naast wat extra dollars, ook voor extra aandacht.

Lees ook:Sterren steunen de Democraten
Lees ook:Bill Cosby geëerd voor “sociale invloed”
Lees ook:ABC scoort met interview Sheen
Lees ook:Bezorgdheid om nieuwe aanslagen blijft klein
Lees ook:Steun voor oorlog in Afghanistan neemt af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.