Wie won het debat?

Mitt Romney en Rudy GiulianiHet CNN/YouTube-debat van gisternacht heeft in ieder geval veel stof doen opwaaien. Er was uiteraard kritiek, maar ook veel lof voor de manier waarop het debat plaatsvond. De grote vraag is dan altijd: wie heeft er gewonnen? Zowel Mitt Romney, Rudy Giuliani als Ron Paul maakte op mij een goede indruk.

Op het internet zijn ze het er over eens: Ron Paul is de winnaar. Op de website van CBS News stemde zo'n 80% van de bezoekers op het congreslid uit Texas. Ook bij FOX en NBC kreeg hij een overgrote meerderheid van de stemmen.

Nou ding ik niets op de prestaties van Paul af, hij had een aantal goede punten en wist zich prima te verweren richting zijn collega's. Toch zijn de marges wel erg groot op de verschillende websites, z'n supporters verrichten in ieder geval goed werk.

Mijn stem gaat uit naar Mitt Romney. De Republikein had z'n feiten goed op orde en praatte zoals gewoonlijk duidelijk en vlot. Rudy Giuliani viel me, in tegenstelling tot de vorige keren, wat tegen. Zo herhaalde hij meerder keren dat in Romney's huis illegalen werkzaam waren geweest, lekker boeiend. Wel maakte hij zich hard voor de handhaving van strenge wapenwetten, iets wat niet erg populair is onder veel van z'n partijgenoten. Alleen hiervoor zou ik hem al als winnaar aan willen wijzen.

Ik moet zeggen dat ook John McCain, die veelal een slaperige indruk op me maakt, gisteren een goede avond beleefde. Alleen z'n aanval op Paul was zeer beneden de maat. Volgens McCain kwam Hitler aan de macht doordat de VS hem z'n gang lieten gaan, iets soortgelijks zou kunnen gebeuren als Paul de troepen uit Irak terug zou trekken.

Fred Thompson, die trouwens geen zin kan uitspreken zonder naar z'n blaadje te staren, viel zoals altijd tegen. Niet alleen praat hij erg saai en langzaam, maar hij straalt ook totaal niets uit.

Het debat was leuk, levendig en bij vlagen erg informatief. Jammer alleen dat ik niets gehoord heb over het onderwijs, Iran of het Midden-Oosten.

Lees ook:Hulde voor Mitt Romney
Lees ook:Wie is het meest op tv?
Lees ook:FOX: Paul winnaar van Republikeins debat
Lees ook:Ron Paul wint opnieuw debat
Lees ook:Hoe staan de Republikeinen ervoor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.