De scherpste confrontaties tot nu toe

De presidentskandidatenBill Richardson formuleerde het treffend: "Ik heb onderhandeld met gijzelnemers, en toen ging het er vrediger aan toe dan nu", aldus de Democraat. Voor de Democratische confrontatie voerden de Republikeinen een debat, de kandidaten konden elkaar dan ook niet ontlopen op het podium. Bekijk hier de video's

Allereerst maar even die bijzondere ontmoeting tussen zowel de Democratische als de Republikeinse presidentskandidaten. Zo zie je ze niet vaak, gezamenlijk op een podium:

Dan het debat zelf, dat was – bij beide partijen – de meest scherpe confrontatie tot nu toe. Bij de Democraten namen John Edwards en Barack Obama het op tegen Hillary Clinton. Volgens hen zorgen zij alleen voor verandering, en Clinton niet. Op haar beurt zei Clinton dat Obama een "debat met zichzelf" kon voeren. Tijdens het debat konden ze dit eens recht tegenover elkaar uitvechten:

John Edwards maakte wat mij betreft een uitstekende indruk in het debat, hij vecht dan ook voor – waarschijnlijk - z'n laatste kans. In dit fragment wordt opnieuw duidelijk dat hij gepassioneert is over zijn "strijd" voor de middenklasse:

Bij de Republikeinen ging het er ook hard aan toe. Mike Huckabee maakt opnieuw een goede indruk. Hij moest zijn opmerkingen van een aantal weken terug verdedigen, waarin hij zei dat Amerika zijn mentaliteit in Irak moest veranderen. "Ik ga niet op voor Bush z'n derde termijn, maar voor mijn eigen", aldus Huckabee:

Ron Paul, die uiteindelijk toch mee mocht doen, had ook een paar goede momenten. Hij benadrukte opnieuw wat er volgens hem zeer fout zit in de Amerikaanse politiek van vandaag de dag:

Deze debatten laten zien dat de race spannender wordt, en er veel op het spel staat. De grote vraag is nu, wat vinden de kiezers in New Hampshire van deze confrontaties? Dat zal ongetwijfeld tijdens de verkiezingen van 8 januari duidelijk worden.

Lees ook:Obama slaat toe tijdens ‘zondagdebat’
Lees ook:Hulde voor Mitt Romney
Lees ook:Het laatste overzicht uit South Carolina
Lees ook:Edwards: ruzie Clinton/Obama niet nodig
Lees ook:Edwards en Obama vallen Clinton aan

Eén reactie op “De scherpste confrontaties tot nu toe

  1. Annelies

    Ik twijfel nu wel heel erg tussen Hillary en Barack, al vind ik Hillary in wat ik nu zie erg tegenvallen in het debat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.