Hoeveel invloed krijgen de artiesten?

Dat veel artiesten de Democraten steunen is eigenlijk helemaal niet nieuw, maar dat ze zich zo voor de partij inzetten wel. Verschillende gerenomeerde artiesten hebben hun album of tour zelfs volledig in het teken van deze belangrijke verkiezingen gezet.

Bruce SpringsteenZo kwam Bruce Springsteen eind vorig jaar met zijn nieuwe album 'Magic', waarmee hij een politiek statement wilde maken tegen president Bush. In verschillende nummers uitte hij kritiek op de inperking van de vrijheid, en de oorlog in Irak. Voor Springsteen is het vrij nieuw dat hij zich zo openlijk tegen de Republikeinen uitspreekt. Tijdens de race van '04 kwam hij eenmalige opdraven voor een rally met John Kerry, dat was de eerste keer dat hij openlijk flirte met de partij.

Nogmaals, bekend was het allang, maar zich als muzikant openlijk inzettenvoor de partij was nieuw.

Ook de Eagles kwamen met een nieuw album. Dit jaar kwam 'Long Road out of Eden' uit, waarmee ze ook duidelijk willen maken dat ze fel tegen de oorlog van president Bush zijn.

In 2006 kwam Barbra Streisand, wel een bekende aanhanger van de Democraten, al met haar album 'Guilty Pleasures' uit, dat geschreven was door Barry Gibb van de Bee Gees. Het nummer 'Stranger in A Strange Land' uitte eveneens kritiek op de oorlogin Irak.

Die andere muzikale veteraan, Neil Diamond, legde het er nog dikker bovenop. Zijn vorig jaar verschenen album heette gewoon 'Impeach the President'. Kan het nog duidelijker?

Andere zangers zoals Willie Nelson en Stevie Wonder kwamen, net als mevrouw Streisand, traden al vele malen op voor de Democraten tijdens allerlei bijeenkomsten.

Heeft dit allemaal veel invloed? Ja, ik denk het wel. Niet alleen zorgt het voor meer aandacht voor de Democraten, bovendien kijken veel mensen tegen deze artiesten op. Hun invloed rijkt in veel gevallen toch wel wat verder dan simpelweg de boxen van geluidsinstallaties.

Mochten de Democraten, Barack Obama danwel Hillary Clinton, erin slagen om ze landelijk in te zetten, kan ze dat alleen maar helpen.

Hier een optreden van Bruce Springsteen: 'Living In The Future', waarin hij onder andere kritiek uit op de Patriot Act.

Barbra Streisand en Barry Gibb wilden met hun song 'Stranger in a Strange Land' de soldaten in Irak steunen.

Het meest duidelijkst was, zoals gezegd, Neil Young, zijn nummer heette simpelweg 'Impeach the President'.

 

Als laatst nog even de altijd goede Eagles, met hun nummer 'Long Road out of Eden'.

Lees ook:‘Springsteen werkt aan biografie’
Lees ook:Springsteen is niet uit het veld te slaan
Lees ook:John Fogerty is terug, mét vrienden
Lees ook:Sterren steunen de Democraten
Lees ook:Springsteen begint met nieuwe wereldtournee

Eén reactie op “Hoeveel invloed krijgen de artiesten?

  1. Leon

    Van veel artiesten, zoals Springsteen, was dit inderdaad al langer bekend. Wel is het nieuw dat ze zo openlijk er voor uitkomen, maar of het invloed heeft? Denk het eerljk gezegd niet zo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.