Obama reist af naar z’n zieke oma in Hawaii

Barack Obama en Medelyn en Stanley DunhamNadat eerst McCain besloot z'n campagne even stop te zetten is het nu de beurt aan Obama. De Democraat zal aan het eind van deze week naar z'n oma in Hawaii afreizen. Hoewel Obama niet zegt wat ze mankeert zou de 85-jarige vrouw ernstig ziek zijn. De oma, Madelyn Dunham, verzorgde Obama sinds hij een jaar of tien was.

De vrouw is al enige tijd niet meer in staat om Hawaii te verlaten, de twee zouden wel vrijwel dagelijks telefonisch contact hebben gehad om de presidentscampagne te bespreken.

Nu zijn oma het ziekenhuis zou hebben verlaten zou ze in een steeds slechtere toestand verkeren, volgens sommige journalisten maakt ze de verkiezingen op vier November mogelijk niet meer mee.

Barack en Michelle ObamaBarack Obama heeft naast zijn eigen gezin vrijwel geen familie meer. Z'n moeder overleed aan kanker rond haar vijftigste, zijn vader overleed later in Kenia.

Zijn opa overleed jaren terug. Hij heeft alleen nog een paar halfbroers en -zussen.

Overigens zou Obama's gezin niet meegaan naar Hawaii. Aanstaande donderdag zou hij alleen vertrekken, om op zaterdag mogelijk alweer terug te keren;

Hierdoor heeft John McCain de komende dagen vrij spel om Obama's campagne keihard aan te vallen.

De kans dat hij alle nieuwsuitzendingen voor zichzelf heeft is echter zeer klein. Obama maakt woont zijn heenreis nog een aantal rally's in staten bij die op de route liggen. Bovendien volgen veel journalisten hem richting Hawaii.

Lees ook:Familie Obama gaat naar de kerk: waarom?
Lees ook:Familie van overspelige gouverneur vertrekt
Lees ook:‘McCain mag helemaal geen president worden’
Lees ook:Man en vrouw zijn 63 jaar getrouwd, overlijden op zelfde dag
Lees ook:Drama voor Edwards nog niet ten einde

Eén reactie op “Obama reist af naar z’n zieke oma in Hawaii

  1. Derek

    Veel sterkte Barack!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.