John Edwards geeft alles toe, opnieuw

Het verhaal van John Edwards is een goed voorbeeld van hoe je als politicus van de absolute top kan zakken naar de keiharde bodem. Van (vice-)presidentskandidaat tot en met kansloze coverboy van de roddelbladen. En het is nog niet afgelopen. Edwards is mogelijk de vader van het pasgeboren kind van zijn flirt.

Volgens CBS News zal de Democraat toegeven dat hij toch de vader is, iets dat hij tot u toe altijd heeft ontkend.

Edwards behoorde in 2008 samen met Hillary Clinton en Barack Obama tot een van de drie koplopers om presidentskandidaat voor de Democratische partij te worden. Daarvoor was hij in 2004 al vice-presidentskandidaat onder John Kerry. Weer daarvoor was hij zes jaar lang senator van North Carolina.

Toen hij in het voorjaar van 2008 werd overklast door Clinton en Obama, en dus uit de race stapte, kwam enkele weken later naar buiten dat hij een affaire had gehad met een campagnemedewerkster. Belangrijk detail: bij de vrouw van Edwards werd een paar maanden daarvoor borstkanker geconstateerd.

Veel Democratische collega’s waren ziedend. Wat als Edwards presidentskandidaat was geworden? Dan zat de partij opgescheept met een overspelige kandidaat, iets dat ongetwijfeld in een verlies had geresulteerd. Edwards moest met de billen bloot:

Nu komt daar dus waarschijnlijk de onthulling bij dat Edwards toch de vader is van het pasgeboren kind van zijn voormalige medewerkster. Met zijn vrouw heeft hij al vier kinderen.

Als senator, en later als (vice-)presidentskandidaat, werd Edwards bestempeld als een van de nieuwe talenten van de Democratische partij. Helaas voor hem – en de partij – is daar nu vrijwel niets meer van over.

Lees ook:De gifbeker is nog niet leeg voor Edwards
Lees ook:Drama voor Edwards nog niet ten einde
Lees ook:Jury beraadslaagt al week over lot John Edwards
Lees ook:Moeder laat kind in zitje op dak auto meerijden
Lees ook:Einde van Elizabeth Edwards nadert

0 reacties op “John Edwards geeft alles toe, opnieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.