Jury beraadslaagt al week over lot John Edwards

Bron: John Edwards 2008

Het is een van de grootste politieke schandalen van deze eeuw, de zaak John Edwards. De voormalige kandidaat voor het president- en vice-presidentschap liet namelijk in 2008 een naaste medewerker verklaren dat deze de vader was van het kind dat was verwekt bij een medewerker van de Edwards-campagne, terwijl hij zelf de vader was.

Dit gebeurde allemaal terwijl Edwards in de running was om de machtigste man van de wereld te worden (hij eindigde derde in de krachtmeting van 2008 met Hillary Clinton en Barack Obama) en zijn eigen vrouw chemotherapie onderging tegen kanker, een strijd die ze inmiddels verloren heeft.

Om de zwangere medewerker weg te houden bij de pers stuurde Edwards haar op reis langs 5-sterren resorts in het land, en over de vraag of hij dit met campagnegeld heeft gedaan (wat verboden is) loopt het proces.

De zaak tegen Edwards, die zelf schatrijk werd als advocaat bij massaclaims, genereerde veel media-aandacht en nadat een kleine twee weken geleden de bewijsfase werd afgerond, ging de jury beraadslagen over de schuldvraag. Dit doen ze echter nu nog steeds, voor de zevende dag, en daarom ligt het voor de hand dat het binnen de jury behoorlijk vast zit.

Wordt dus vervolgd…

Lees ook:Vrijspraak voor John Edwards
Lees ook:“Het wordt heel, heel erg zwaar”
Lees ook:De gifbeker is nog niet leeg voor Edwards
Lees ook:John Edwards geeft alles toe, opnieuw
Lees ook:Jury kent Apple miljard toe in zaak tegen Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.