New York in de ban van Gaddafi’s tent

Nu alle wereldleiders in de stad bijeen zijn voor de jaarlijkse vergadering van de Verenigde Naties is het druk in New York. Veel luxe hotels zijn volgeboekt. Muammar Gaddafi, leider van Libië, heeft daar in ieder geval geen last van: hij heeft een gigantische tent opgezet. Dit echter tot woede van veel Amerikanen.

Want, zo blijkt, de enorme tent staat op een landgoed van niemand minder dan multimiljonair Donald Trump. Naast een schitterend landhuis heeft Gaddafi een enorme tent neergezet. Hier verblijft hij de komende dagen.

Trump ontkent niet het landgoed verhuurt te hebben, maar zegt geen contact te hebben gehad met  Gaddafi. “Ik heb het landgoed verhuurd aan een organisatie uit het Midden-Oosten. Zij kunnen eventueel in contact staan met Gaddafi”, aldus Trump. De selfmade man bekijkt nu of hij de huur alsnog ongedaan kan maken.

Maar hier lijkt het te laat voor. Gaddafi heeft zijn enorme tent inmiddels opgezet en is niet van plan om vroegtijdig uit de sjieke buitenwijk te vertrekken.

De dictator is zeer omstreden in de VS sinds hij in 1969 een staatsgreep pleegde in Libië. Zijn bezoek deze week zal zijn het eerste bezoek aan de VS ooit zijn.

Lees ook:“China eet ons leeg”
Lees ook:Donald Trump, daar is ie weer
Lees ook:Kritiek op Libië; maar niet op Khadaffi
Lees ook:Kandidaten melden zich voor 2012
Lees ook:Neverland, het nieuwe Graceland?

0 reacties op “New York in de ban van Gaddafi’s tent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.