Donald Trump, daar is ie weer

bron: Boss Tweed

Zo nu en dan duikt hij weer op met zijn onnavolgbare gevoel voor publiciteit, vastgoedmiljardair Donald Trump. Zo ook afgelopen dinsdag, bij CNN.

Trump, die naar eigen zeggen ook overwoog om zich kandidaat te stellen en op gezette tijden aangeeft dat te doen “als het land mij nodig heeft”, heeft zijn geld verdiend met het bouwen van protserige kantoortorens, die zonder uitzondering zijn naam dragen.

Hij was op CNN om Mitt Romney, die hij al vroeg in de campagne steunde, te promoten, maar presentator Wolf Blitzer vroeg hem naar het zogenaamde “birth certificate-gate”.

Dit is een theorie, met Donald Trump als bekendste voorvechter, die er vanuit gaat de president Obama niet zoals hij zegt in Hawaï is geboren, maar in Kenia. Als dit zou kloppen, zou Obama geen president kunnen zijn gezien de Amerikaanse grondwet, die eist dat een president op Amerikaans grondgebied ter wereld is gekomen.

De theorie klopt echter van geen kant. Obama heeft al ettelijke malen zijn geboortebewijs laten zien en er zijn een aantal getuigen die Obama vanaf zijn geboorte kennen. Toch blijft er een groep Amerikanen in geloven en de media-aandacht die dit met zich meebrengt maakte dat Trump er mee op de proppen bleef komen.

De Romney-campagne moet echter niets van het gerucht hebben, zij zijn (waarschijnlijk terecht) bang dat de gematigde kiezers die zij zo hard nodig hebben het een belachelijke theorie vinden. Daarom noemt Romney de theorie onzin en houdt ook Trump er sinds kort zijn mond over, hij was dus enigszins gepikeerd toen Blitzer hem er desondanks pikante uitspraken over probeerde te ontlokken.

Trump begon dus maar een aanval op de lage kijkcijfers waar CNN mee kampt en meldde dat dus meteen duidelijk was hoe dat komt. Het eindigde met presentator en gast die elkaar “belachelijk” noemden en belangrijker, Trump heeft weer zijn gewenste media-aandacht.

Lees ook:“China eet ons leeg”
Lees ook:Kandidaten melden zich voor 2012
Lees ook:New York in de ban van Gaddafi’s tent
Lees ook:‘Relatie VS met Midden-Oosten verslechterd’
Lees ook:Amerikaanse media niet onder de indruk van Paul

Eén reactie op “Donald Trump, daar is ie weer

  1. Gerard

    Die Trump faalt zo hard..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.