Nieuwe media scoren met politieke verslaggeving

Steeds meer Amerikanen vernemen hun politieke nieuws via het internet. De vele politieke nieuwssites scoren miljoenen hits per dag. Ook het Witte Huis neemt ze uiterst serieus.

De tijd dat iedereen zijn nieuws vergaarde via de avondbulletins van de grote tv-stations is immers voorbij. De kijkcijfers hiervan dalen al jaren. Ook worden in Amerika kranten, net als in Nederland, alsmaar minder gelezen. Althans, op papier dan.

Want op internet worden ze juist méér gelezen. Zo scoren kranten als The Washington Post en de New York Times met hun goede en overzichtelijke nieuwssites. The New York Times won onlangs zelfs de prijs voor beste iPhone-applicatie.

Maar op het wereldwijde web zijn ook nieuwe spelers actief. Sites als Politico, The Huffington Post en Talking Points Memo zijn enkel actief op het internet en richten zich enkel op politiek nieuws. Hun sites berichtten dagelijks over het Witte Huis, het congres en lokale politieke verwikkelingen.

Het Witte Huis neemt deze sites zo serieus dat ze als normale nieuwsorganisaties behandeld worden. Zo werd dit weekend bekend dat Talking Points Memo een eigen plaats krijgt in de officiële perskamer van het Witte Huis. Een teken van hun invloed en succes.

Overigens is politiek nieuws momenteel überhaupt hot in de VS. Sinds het aantreden van president Obama is de politieke berichtgeving met zo’n 25% gestegen in vergelijking met afgelopen jaren.

Lees ook:Coming up: The Daily
Lees ook:Washington Times in grote problemen
Lees ook:Kennedy begraven: het einde van een tijdperk
Lees ook:Nieuwe apps voor de iPad (en iPhone)
Lees ook:Bush twijfelde over dumpen Cheney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.