Coming up: The Daily

Deze dagelijks krant zal enkel verschijnen op de iPad. Initiatiefnemer Rupert Murdoch is vol vertrouwen.

The Daily zal geleid worden als een aparte krant; met journalisten (150 in totaal) die enkel voor The Daily zullen werken. Het zal mij benieuwen, de digitale krant zal immers van goede huizen moeten komen om te concurreren met andere iPad-apps van reguliere kranten.

Zo meldde ik eerder dat ik dagelijks met plezier de applicatie van de USA Today lees. Maar ook de New York Times (diens internationale versie: de International Herald Tribune) en de Washington Post hebben zeer goede apps.

De site van iPad Planet meldt: Hoewel het eigenlijk een geheim project is, kwam er de afgelopen tijd al veel informatie over de iPad-krant naar buiten. Zo werd duidelijk dat de publicatie 99 cent per week gaat kosten, dagelijks wordt uitgegeven en drie keer per dag wordt bijgewerkt. Men omschrijft de stijl van ‘The Daily’ als een combinatie van tabloid-stijl kranten als de New York Post en broadsheets als hetBritse Daily Mail. Screenshots of mockups zijn echter niet uitgelekt, dus hoe The Daily er precies uit gaat zien blijft nog een verrassing.

Lees meer op ipadplanet.nl.

Lees ook:“Einde van de laptop”
Lees ook:De beste USA-apps voor je iPad
Lees ook:Nieuwe apps voor de iPad (en iPhone)
Lees ook:Nieuwe media scoren met politieke verslaggeving
Lees ook:Storm van kritiek op “overloper” Giuliani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.