Ford maakt weer winst

Het autobedrijf maakte in het derde kwartaal van dit jaar één miljard dollar winst. Het bedrijft zegt “op weg terug te zijn” weer een gezond bedrijf te worden.

De winst van Ford bedroeg in het derde kwartaal 997 miljoen dollar. Hoewel men in het tweede kwartaal van 2009 ook al winst maakte, was het volgens experts toen nog te vroeg om positieve conclusies te trekken.

Overigens heeft Ford nog steeds een schuld van 26,9 miljard dollar. Maar volgens het bedrijf kan dit de komende jaren worden afgelost. Zo is er het afgelopen kwartaal ongeveer 800 miljoen dollar van deze schuldenlast afgegaan.

De grootste reden voor de winst was het populaire stimuleringsprogramma Clash For Clunkers. Wanneer Amerikanen hun oude roestbakken inleverden kregen ze middels deze regeling flinke kortingen op een nieuwe auto.

Hoewel Ford evenals andere Amerikaanse autofabrikanten in gigantische financiële problemen zat, heeft het bedrijf de economische crisis dus waarschijnlijk overleeft. Het is te hopen dat het bedrijf zich weer naar de top weet te werken. Al is het alleen maar voor de stad Detroit, dat inmiddels in een spookstad is veranderd.

Lees ook:Nieuwe pizza doet wonderen voor Domino’s
Lees ook:Autogigant Ford slaat een nederige toon
Lees ook:NBC maakt fors verlies op Winterspelen
Lees ook:‘Alice in Wonderland’ helpt Disney groeien
Lees ook:Ron Paul haalt 5 miljoen dollar op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.