Mijn vraag aan het CGI

Vorig jaar werd in New York het Clinton Global Initiative gehouden. Via YouTube stuurde ik een vraag in, en niemand minder dan Kofi Annan was zo vriendelijk deze te beantwoorden.

Op zijn eigen YouTube-kanaal riep president Clinton, die de bijeenkomst ieder jaar middels zijn Clinton Foundation organiseert, mensen op hun vraag in te zenden.

Gelukkig voor mij reageerden er niet al te veel mensen, waardoor mijn inzending des te meer kans maakte. En inderdaad; ik werd uitgekozen.

Mijn vraag ging over ontwikkelingshulp, dat naar mijn mening te makkelijk gegeven wordt en op de verkeerde plekken terecht komt zonder dat we er erg in hebben. Hoe kunnen we dit beter stroomlijnen? Moeten we bijvoorbeeld niet investeren in specifieke infrastructurele projecten?

De aanwezige, waaronder oud-Secretaris Generaal van de VN Kofi Annan, gaven antwoord op mijn vraag. Volgens de oud-Secretaris Generaal van de VN willen veel derde wereldlanden zichzelf omhoog werken. Helaas gaat dit vaak niet zonder ontwikkelingshulp.

Hoewel de video al enige maanden online staat plaats ik het toch nog even, om maar aan te geven hoe eenvoudig het is je vraag te laten beantwoorden door deze hoge heren. Helaas is de kwaliteit niet uitmuntend:

Voor degene die de complete plenaire sessie willen zien staat hieronder de volledige vraag- en antwoordsessie, oorspronkelijk opgenomen op 25 september 2009:

Lees ook:President Bush spreekt Amerikanen toe, Congres wacht af
Lees ook:Generaal Clark geeft steun aan Clinton
Lees ook:Recordaantal toeschouwers bij ijshockey
Lees ook:Maatschappelijke bijdrage Ku Klux Klan niet gewaardeerd
Lees ook:Werkloosheid in VS hoogste in 26 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.