Nieuwe concurrent voor streamen naar tv

Enkele weken geleden meldde ik al dat Google TV en Apple TV beiden strijden om de belangrijkste aanbieder van content van je pc naar tv streamen te worden. Nu is er een derde concurrent bij gekomen: Microsoft.

Middels Xbox Live hoopt het bedrijf de strijd om content op onze televisies te winnen. Er zijn kansen zat; de strijd is immers pas net begonnen.

Google TV staat nog in de kinderschoenen. En mijn favoriet, Apple TV, laat met zijn nieuwste versie in Nederland voorlopig nog op zich wachten.

Xbox Live moet volgens persbureau Reuters zowel Google als Apple verslaan. Momenteel bied Microsoft met de Windows 7 Media Center Embedded Edition ook al content aan. Maar deze dienst zou (heel gek) onvoldoende aanslaan. Met Xbox Live hoopt Microsoft een meer aansprekend product gecreëerd te hebben.

Toch ga ik denk voor de nieuwe Apple TV; het apparaat synchroniseert zich namelijk eenvoudig met mijn iMac, iPad of iPhone. Ook is het uiteraard, zoals alles van Apple, zeer gebruiksvriendelijk. Iemand een andere voorkeur?

Lees ook:Google TV zoekt steun bij partners
Lees ook:Apple en Google clashen opnieuw; nu op tv
Lees ook:Steeds sterkere aanwijzingen iPhone 5
Lees ook:Apple presenteert nieuwe iPhone 5
Lees ook:Zijn de reclames van Apple seksistisch?

2 reacties op “Nieuwe concurrent voor streamen naar tv

  1. Martin

    Ik twijfel tussen Google en Apple. Apple is inderdaad makkelijk te installeren en te gebruiken; maar Google biedt simpelweg meer.

    Apple tv ondersteund geen .avi bijvoorbeeld, schandelijk!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Soof

    Allerlei bedrijven willen je laten je geloven dat je nog duur betaalde kastjes moet aanschaffen om digitaal TV te kijken maar anno bijna 2011is dit achterhaald en nieuwe technieken maken het mogelijk om via je PC wereldwijd TV te kijken. Op Helpstart.nl een overzicht van de beste applicaties hier :
    http://www.helpstart.nl/tv-via-je-pc/

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.